Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Spiegel: "Μπράβο κ. Παπανδρέου"

"Η Ευρώπη σάστισε καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει ο λαός να αποφασίσει για τη σωτηρία της χώρας" αναφέρει σε σχετικό άρθρο με τίτλο "Μπράβο κ. Παπανδρέου" η ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel.

Spiegel: Μπράβο κ. Παπανδρέου
"Η Ευρώπη σάστισε καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει ο λαός να αποφασίσει για τη σωτηρία της χώρας", αναφέρει η ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel σε άρθρο του Sven Boll με τίτλο "Μπράβο, κ. Παπανδρέου", τονίζοντας παράλληλα πως "ο πρωθυπουργός ποντάρει σε ένα και μοναδικό χαρτί. Η απόφασή του είναι σωστή".

Σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό, "ο κίνδυνος να πουν οι Έλληνες όχι στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής υπάρχει. Παρ' όλα αυτά, η απόφαση είναι ορθή για 3 λόγους:

α) Ο πρωθυπουργός χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή. Εκλέχθηκε πριν από την κορύφωση της κρίσης. Η πολιτική που ακολουθεί απαιτεί δύσκολες αποφάσεις. Σε καμία ανεπτυγμένη χώρα δεν έχουν επιβληθεί τόσο σκληρά μέτρα περικοπών και λιτότητας.

β) Η αντιπολίτευση κωλυσιεργεί. Έπειτα από ενάμιση χρόνο δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από μικροπολιτικά παιχνίδια. Μέσω του δημοψηφίσματος υπάρχει η ελπίδα ότι η αντιπολίτευση θα λάβει σαφώς θέση για το πώς βλέπει το μέλλον της χώρας.

γ) Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης. Σχεδόν όλοι οι πολίτες είναι θύματα της οικονομικής πολιτικής, πολλοί δεν συνειδητοποιούν τι συμβαίνει γύρω τους και καταφεύγουν στην απεργία. Σε περίπτωση όπου η πλειοψηφία των πολιτών ταχθεί υπέρ του δρόμου που χαράσσει η κυβέρνηση, ίσως η χώρα εξέλθει μια ώρα αρχύτερα από την κρίση. Ως συνέπεια, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχαναν οποιαδήποτε νομιμοποίησή τους".

Το περιοδικό κάνει επίσης λόγο για δημοψήφισμα που "δημιουργεί σύγχυση στους Έλληνες" και αναφέρεται στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ως "απρόβλεπτο παίκτη", καθώς και στην κατάπληξη που προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση στους κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου, οι οποίοι επέλεξαν να μην τη σχολιάσουν επίσημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v