Liberation: Η Ελλάδα παίζει κορόνα-γράμματα

"Ελληνικό" το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής Liberation, που αναγράφει με πηχυαία γράμματα την ελληνική λέξη ΧΑΟΣ. "Η Αθήνα παίζει κορόνα-γράμματα το ευρώ", αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

Liberation: Η Ελλάδα παίζει κορόνα-γράμματα
"Ελληνικό" το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation, η οποία αναγράφει με πηχυαία γράμματα την ελληνική λέξη ΧΑΟΣ, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει το κλίμα μετά την απόφαση για δημοψήφισμα.  

"Η Αθήνα παίζει κορόνα-γράμματα το ευρώ και κολλάει την Ευρώπη στον τοίχο", επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο συντάκτης. 

"Το δημοψήφισμα είναι στρατηγικός ελιγμός του Παπανδρέου για να πιέσει το ΠΑΣΟΚ; Θα αρκούσε μια απειλή για πρόωρες εκλογές. Ή μήπως αποφάσισε να τελειώνει, ζητώντας από τον λαό να αποφασίσει ναι ή όχι για παραμονή στην ευρωζώνη με τις θυσίες που απαιτούνται; Τελευταία υπόθεση είναι μήπως θέλει να εξαναγκάσει τη Ν.Δ. να αποδεχτεί την εθνική ενότητα που αρνείται επί διετία". Αυτά σημειώνονται επίσης. 

Η εφημερίδα αναφέρεται στο παγκόσμιο κύμα πανικού μετά την ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα. "Το στοίχημα του Γ. Παπανδρέου έπιασε εξ απήνης όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης", σημειώνει.

Με ελληνικό πρωτοσέλιδο και η La Tribune, η οποία περιγράφει το κλίμα αλλά και την αντίδραση των αγορών μετά την ελληνική απόφαση για δημοψήφισμα με την ελληνική λέξη ΚΡΑΧ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v