Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΑΠ: Κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας

Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Αύριο συναντάται με τον Παπούλια. Εκλογές, αφού οριστικοποιηθούν 6η δόση και νέο πακέτο.

ΓΑΠ: Κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας
Την πρόθεσή του να ξεκινήσει ήδη από αύριο τις διαδικασίες για την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι η ψήφος εμπιστοσύνης θα λειτουργήσει ως εντολή για συνεργασία.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο θα επισκεφθεί αύριο για να τον ενημερώσει αναφορικά με την πρόθεσή τους να ξεκινήσει συζητήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.

Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης θα πρέπει σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου ναι είναι εξής:

- Υπερκομματική στήριξη της δανειακής σύμβασης

- Παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που θα αποτελέσει εντολή για ευρύτερη συνεργασία

- Διασφάλιση το ταχύτερο δυνατόν της 6ης δόσης και εκταμίευσή της

- Άμεση διαπραγμάτευση για την οριστικοποίηση της δανειακής σύμβασης

- Διαμόρφωση του νομικού και οικονομικού πλαισίου για PSI

- Ολοκλήρωση των παραπάνω διαδικασιών ως τις αρχές του 2012 ώστε να εισπράξει η χώρα τα 80 δισ ευρώ που αποτελούν την πρώτη δόση του νέου προγράμματος

Αφού "κλειδώσουν" όλα αυτά θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές και να κριθεί το παραπάνω πακέτο από τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η επίτευξη υπερκομματικής κυβέρνησης είναι αναγκαία καθώς οι αλλαγές που απαιτούνται είναι τόσο μεγάλες που ξεπερνούν το μέγεθος ενός κόμματος ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να ανατραπεί το αίσθημα της ματαιότητας που επικρατεί στην κοινωνία. Αίσθημα που οδηγεί σε αθέτηση πληρωμών, ανομία και αυτή με τη σειρά της σε βία και πόλωση.

Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, σε ορίζοντα 6 εβδομάδων όπως ζητά ο κ. Σαμαράς, λόγω της ανάγκης διασφάλισης της 6ης δόσης, της δανειακής σύμβασης και του PSI plus της ανάγκης ψήφισης του προυπολογισμού. "Αν δεν γίνουν όλα αυτά θα χάσουμε την μείωση των τόκων ύψους 5 δισ ευρώ που απορρέει από την δανειακή σύμβαση", σημείωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v