Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT: Ενεργοποιήθηκε το πακέτο εγγυήσεων €30 δισ.

Τρεις από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες προχώρησαν στην έκδοση ομολόγων ύψους 6,4 δισ. ευρώ με εγγύηση του Δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των F.T. Αντλησαν ρευστότητα από την ΕΚΤ

FT: Ενεργοποιήθηκε το πακέτο εγγυήσεων €30 δισ.
Τρεις από τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες προχώρησαν στην έκδοση ομολόγων ύψους 6,4 δισ. ευρώ με εγγύηση του Δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των F.T.

Η Alpha Bank, η EFG Eurobank και η Πειραιώς την Παρασκευή προχώρησαν στην έκδοση των τίτλων κυμαινόμενης απόδοσης, οι οποίοι, σύμφωνα με αναλυτές, πιθανότατα είναι μέρος του προγράμματος των 30 δισ. ευρώ για την παροχή ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα το euro2day είχε αποκαλύψει ότι το συγκεκριμένο πακέτο έχει ενεργοποιηθεί.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν δύο τρόπους χρηματοδότησης: την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον μηχανισμό παροχής ρευστότητας (ELA) μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος.

«Οι ελληνικές τράπεζες δεν είχαν κάνει χρήση του πακέτου, πιθανότατα γιατί η ΕΚΤ δεν ήταν ακόμα έτοιμη να δεχτεί τις συγκεκριμένες εγγυήσεις», υποστηρίζει αναλυτής της JP Morgan. «Οι εκδόσεις της Παρασκευής δείχνουν ότι η στάση αυτή έχει μαλακώσει», συμπληρώνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v