Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγάζει στο σφυρί 143 ακίνητα ο Ερυθρός Σταυρός

Πωλητήριο σε 143 ακίνητα, συνολικής αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ, βάζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των τελευταίων μηνών.

Βγάζει στο σφυρί 143 ακίνητα ο Ερυθρός Σταυρός
Πωλητήριο σε 143 ακίνητα, συνολικής αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ, βάζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των τελευταίων μηνών, που έχουν οδηγήσει ακόμα και σε καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας στο προσωπικό του.

Πρόκειται για ακίνητα τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή του ΕΕΣ χωρίς όρους (αρκετά δωρίζονται για συγκεκριμένες χρήσεις). Αποτελούν μικρό τμήμα του τεράστιου χαρτοφυλακίου του Ελληνικού Ερυθμού Σταυρού, το οποίο απαρτίζεται από πλέον των 500 ακίνητα.

Τη διαδικασία αποτίμησης και τη μεσιτεία για την πώληση των 143 ακινήτων έχει αναλάβει η εταιρία συμβούλων ακινήτων Δανός (μέλος του δικτύου συνεργατών της BNP Paribas Real Estate) και η ημερομηνία για την υποβολή κλειστών προσφορών εκπνέει στις 18 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ακίνητα στις περιοχές Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Νέα Μάκρη, Σαλαμίνα, Ηράκλειο Κρήτης και Ιεράπετρα, τα οποία πωλούνται σε τιμές που ξεκινούν από τις 3.500 ευρώ (μία θέση πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη) και φτάνουν μέχρι τα 2,23 εκατ. ευρώ (για το κτίριο γραφείων επί της γωνίας Λυκαβηττού 1 και Ακαδημίας στην Αθήνα).

Στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται κυρίως διαμερίσματα, καταστήματα, αλλά και ορισμένα οικόπεδα. Ως παραδείγματα αναφέρονται ένα οικόπεδο 473 τ.μ. με διώροφη κατοικία επί της οδού Συγγρού 5 στην Κηφισιά (τιμή εκκίνησης 500.000 ευρώ), τέσσερα μικρά οικόπεδα καθώς και έξι αποθήκες επί της οδού Άστρους στην Αθήνα, δύο οικόπεδα (1.513 και 2.000 τ.μ.) στην περιοχή Μαυρίκι-Παπάγου στη Σαλαμίνα (αξίας περίπου 550.000 ευρώ) και μικρά αγροτεμάχια στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης (με τιμές 200 και 140 ευρώ!).

Το σημαντικότερο από τα πακέτα που βγαίνουν προς πώληση από τον ΕΕΣ είναι τρία διαμερίσματα και οικόπεδο 6 στρεμμάτων επί της Πατησίων 358 και Λ. Πορφύρα στα Πατήσια, συνολικής αξίας 6,82 εκατ. ευρώ.

Σε πακέτο συνολικής αξίας 3,25 εκατ. ευρώ πωλούνται και οικόπεδο 3 στρεμμάτων μαζί με δύο ισόγειες οικίες και διαμέρισμα επί της Πατησίων 356 και Λ. Ηρακλείου. Στελέχη της Δανός υποστηρίζουν πως για τη διαμόρφωση των τιμών εκκίνησης έχουν ληφθεί υπόψη οι σημερινές δύσκολες συνθήκες στην αγορά ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v