Συνάντηση Ε. Βενιζέλου με το προεδρείο του ΚΕΔΚΕ

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση.

Συνάντηση Ε. Βενιζέλου με το προεδρείο του ΚΕΔΚΕ
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση, της Αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών κ. Φώφης Γεννηματά, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρη Κουκουλόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη.

Η συζήτηση που διεξήχθη για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν δημιουργική και είχε ως πρακτικό αποτέλεσμα να συμφωνηθούν συγκεκριμένες λύσεις ως προς τον Προϋπολογισμό του 2012, ως προς την αξιοποίηση των νέων ρυθμίσεων για την αυτεπιστασία και τη συνεργασία της Τ.Α. με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ως προς την αξιοποίηση των κονδυλίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που διατίθενται στην Τ.Α.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις αυτές με αντικείμενο, πρώτον, τις προνοιακές παροχές που διαχειρίζεται η Τ.Α. και, δεύτερον, γενικότερα το θεσμικό καθεστώς της δημοσιονομικής διαχείρισης της Τ.Α., στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της χώρας για την δημοσιονομική ανασυγκρότησή της.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε, επίσης, τη βοήθεια της Τ.Α. για την αποτελεσματική και φιλική προς τους πολίτες εφαρμογή των ρυθμίσεων για το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Πρώτο σχετικό βήμα είναι η ενεργός συμμετοχή των Δήμων στην προσπάθεια να συμπληρωθούν και να διορθωθούν τα αρχεία της ΔΕΗ, τα οποία κατά τον τρόπο αυτό θα καταστούν κοινά αρχεία της ΔΕΗ, της Τ.Α. και της ΓΓΠΣ, προκειμένου να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις ως προς το εμβαδόν, την τιμή ζώνης, την παλαιότητα και τα άλλα χαρακτηριστικά κάθε ακινήτου.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε επίσης από τους εκπροσώπους της Τ.Α. να βοηθήσουν ώστε να γίνει αντιληπτό από τους πολίτες και από όλες τις τοπικές κοινωνίες πως κανένας πολίτης και κανένα νοικοκυριό που έχει πραγματική αδυναμία, δεν θα βρεθεί αντιμέτωπο με πρόβλημα διακοπής της σύνδεσής του με την ΔΕΗ, αλλά και κανείς πολίτης που έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει τις υποχρεώσεις του και να μετάσχει σε μία συλλογική εθνική προσπάθεια δεν θα επιτραπεί να κρυφτεί πίσω από όσους έχουν πραγματική αδυναμία.

Όλες οι διαδικασίες και ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην σχετική αναλυτική εγκύκλιο του Υπ.Οικ. μπορούν να προωθηθούν με πολύ ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο με την βοήθεια της Τ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v