Φωτιά στο ΠΑΣΟΚ για την προεδρία

Για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε ότι «η συζήτηση για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει ήδη ανοίξει και να έχει κλείσει», σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Φωτιά στο ΠΑΣΟΚ για την προεδρία
Σε πλήρη εξέλιξη η εσωκομματική διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ και τα... ρεύματα εντός του κινήματος ξιφουλκούν εν όψει της αναμενόμενης εκκίνησης της διαδικασίας διαδοχής αλλά και των επερχόμενων εκλογών.

Σήμερα, μία ημέρα μετά τη δήλωση του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να ηγείται του ΠΑΣΟΚ, η οποία άναψε φωτιές, 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Χ. Καστανίδης, συνυπογράφουν επιστολή στην οποία ζητείται μία νέα ιδρυτική διακήρυξη, που θα επαναφέρει το κεντροαριστερό προφίλ του κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να απαντήσει στη δική του ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική κρίση, θεμελιώνοντας την ταυτότητά του ως κόμματος της κεντροαριστεράς, αναφέρουν, περιγράφοντας μια σειρά προγραμματικές αλλαγές, όπως τον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων, τη σύσταση δημόσιας πιστωτικής πολιτικής στις επιχειρήσεις κ.ά.


Η "βόμβα" Χρυσοχοΐδη

Για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ μίλησε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε ότι «η συζήτηση για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχει ήδη ανοίξει και να έχει κλείσει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega και έθεσε ανοιχτά το θέμα ότι στις εκλογές το κόμμα πρέπει να πολεμήσει με νέα ηγεσία. «Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνουν πριν από τις βουλευτικές», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασε ότι πλέον έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του κόσμου, αλλά και με τους ξένους.

Γι' αυτό και μόνο, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη. «Αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη, τότε πρέπει να αποχωρεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς συζητάμε ακόμη αν και πότε θα ανοίξουν οι διαδικασίες. Δεν είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σοβαρά και συντεταγμένα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν καθυστερήσαμε απλώς, σφυρίζουμε αδιάφορα, κάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι οδήγησε σε αδιέξοδα, «σε φτώχεια, σε πρωτοφανή ύφεση, εθνική ταπείνωση και στη διάλυση του κρατικού μηχανισμού».

Καρχιμάκης: Πρέπει να υπάρχει και ηθική

Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει και η ηθική. Ο καθένας σήμερα μπορεί να κρίνει και την προπέτεια και την αλαζονεία αλλά και την αχαριστία. Και ο ιστορικός του μέλλοντος βεβαίως θα κληθεί να γράψει την πραγματεία του για όλα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v