Λουκέτο σε 17 εφορίες τον Δεκέμβριο από το ΥΠΟΙΚ

Λουκέτο σε επιπλέον 17 εφορίες βάζει τον Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο ριζικής αναδιοργάνωσης των ελεγκτικών του υπηρεσιών. Όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο, σε κάθε νομό θα υπάρχει μία Δ.Ο.Υ.

Λουκέτο σε 17 εφορίες τον Δεκέμβριο από το ΥΠΟΙΚ
Λουκέτο σε επιπλέον 17 εφορίες βάζει τον Δεκέμβριο το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο ριζικής αναδιοργάνωσης των ελεγκτικών του υπηρεσιών.

Όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο, σε κάθε νομό θα υπάρχει μία Δ.Ο.Υ. με εξαίρεση την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τους φόρους τους μόνο στις τράπεζες, θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μόνο ηλεκτρονικά ή με τη συνδρομή των ΚΕΠ και οι εφορίες θα ασχολούνται αποκλειστικά με ελέγχους και όχι με διεκπεραίωση… χαρτούρας.

Το σχέδιο είναι φιλόδοξο και ήταν στα πλάνα του οικονομικού επιτελείου για το 2011, όμως όπως και πολλά άλλα παραπέμφθηκε στις καλένδες ή τουλάχιστον μεταφέρθηκε για το 2012.

Έτσι, μέχρι σήμερα έχουν κλείσει 19 εφορίες και με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου κατέβασαν ρολά από την 1η Δεκεμβρίου οι Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά, Ζαγκλιβερίου (Λαγκαδά), Παραμυθιάς (Ηγουμενίτσας), Μετσόβου (Ιωαννίνων), Παλαμά (Καρδίτσας), Άργους Ορεστικού (Καστοριάς), Σερβίων (Κοζάνης), Νεμέας (Κορίνθου), Μελιγαλά (Καλαμάτας), Αιγινίου (Κατερίνης), Σκύδρας (Έδεσσας), Πύλης (Τρικάλων), Φαρμαδόνας (Τρικάλων), Στυλίδας (Λαμίας), Λιδωρικίου (Άμφισσας), Κασσάνδρας (Νέων Μουδανιών).

Οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ. των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ. στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας αντίστοιχα τις οργανικές τους θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v