Κρίσιμη συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου

Εν μέσω έντονων διεργασιών για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος συναντά στις 4 το απόγευμα τον Γ. Παπανδρέου. Παρέμβαση στα εσωκομματικά και από Ραγκούση.

Κρίσιμη συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου
Εν μέσω έντονων διεργασιών για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος συναντά στις 4 το απόγευμα τον Γ. Παπανδρέου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την πορεία της κυβέρνησης θα είναι και οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Τα περισσότερα στελέχη του κόμματος που έχει την κυβερνητική πλειοψηφία περιμένουν από τον πρώην πρωθυπουργό να παρουσιάσει τις θέσεις του για το μέλλον του κόμματος, προκειμένου να κινηθούν.

Ορισμένες πληροφορίες φέρουν τον κ. Βενιζέλο να είναι ενάντια στο σενάριο της διαρχίας, δηλαδή να παραμείνει ο κ. Παπανδρέου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να επιλεγεί άλλο πρόσωπο για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία στις επερχόμενες εκλογές.

Από την άλλη πλευρά, θέσεις παίρνουν και άλλα κορυφαία στελέχη. Οι υπουργοί Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης από κοινού με τον Ηλία Μόσιαλο έχουν συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο απέναντι στις επερχόμενες εξελίξεις στο κόμμα. 

Ραγκούσης: Το ΠΑΣΟΚ της σκοτεινής μεταπολίτευσης έχει τελειώσει 

Δεν θα υπάρχουν δαχτυλίδια στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι η ενότητα του κόμματος δεν μπορεί να οικοδομηθεί στις βάσεις του παρελθόντος. «Το ΠΑΣΟΚ της σκοτεινής μεταπολίτευσης έχει τελειώσει. Τέλος η εύκολη πολιτική καριέρα. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από νέα ενότητα στο μέλλον και πρέπει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου να προσδιορίσει τον ρόλο του γιατί έχει και δικαιώματα και υποχρεώσεις στο κόμμα».

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ εάν πρώτα δεν διασφαλίσουμε την επόμενη μέρα της Ελλάδας». Αρνήθηκε να δεσμευτεί για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα και επισήμανε ότι το κόμμα θα πρέπει να αλλάξει μόνο με κάλπη. «Όσοι βλέπουν κάτι άλλο καλύτερα να το ξεχάσουν».

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά του Διομήδη Σπινέλλη, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του περί φοροδιαφυγής δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v