Δίκη Focus:Τι απάντησαν τα στελέχη του περιοδικού

Προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε λόγω του δικαιολογημένου , όπως είπαν, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που υπάρχει για την οικονομική κρίση της Ελλάδας, ήταν το εξώφυλλο του περιοδικού Focus.

Δίκη Focus:Τι απάντησαν τα στελέχη του περιοδικού
Προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε λόγω του δικαιολογημένου, όπως είπαν, ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος που υπάρχει για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ήταν το εξώφυλλο του περιοδικού Focus το οποίο απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου να προβαίνει σε άσεμνη χειρονομία.

Αυτό υποστήριξαν σε γραπτή δηλωσή τους στη δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο τα έξι κατηγορούμενα στελέχη και δημοσιογράφοι του περιοδικού. Όπως επισήμαναν, τρέφουν εκτίμηση και σεβασμό για την Ελλάδα, ωστόσο αυτό δεν τους εμποδίζει να ασκούν τα καθήκοντά τους και να κάνουν κριτική για το σημείο κατάπτωσης στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο δημιουργός του εξωφύλλου υποστήριξε ότι πρόκειται για σατιρική απεικόνιση της κατάστασης.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, εξετάστηκε ως μάρτυρας η δικηγόρος Αικ. Πουλάκη, μία εκ των έξι μηνυτών, η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι το εξώφυλλο και το πολυσέλιδο άρθρο που το συνόδευε ήταν προσβλητικό για την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v