Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΒΕΑ: Εκδήλωση για Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του Προγράμματος "Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων" θα πραγματοποιήσει το ΕΒΕΑ σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου.

ΕΒΕΑ: Εκδήλωση για Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του Προγράμματος "Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων" θα πραγματοποιήσει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ (Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α και Εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ για τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου), την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου.

To Πρόγραμμα έχει ως σκοπό την τόνωση της πρόσβασης στην απασχόληση και της ένταξης στην αγορά εργασίας των αιτούντων εργασία και των ανενεργών ατόμων και την υποστήριξη των νέων επιχειρήσεων, ώστε να ενισχυθεί η προσαρμοστικότητά τους στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της οικονομίας και της απασχόλησης, ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της τρέχουσας κρίσης.

Το Πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 72 εκατ. ευρώ,
αποτελείται από δύο δράσεις:

ΔΡΑΣΗ 1: Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up). Αφορά στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων από ανέργους ηλικίας 18-64 ετών και στην στήριξη υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν ιδρυθεί από 01/01/2011.

ΔΡΑΣΗ 2: Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων τους, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και παροχής κινήτρων για την τόνωση της πρόσβασης και την ενθάρρυνση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας. Αφορά επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί πριν την 1/1/2011, απασχολούν 5 εργαζόμενους και άνω (5 ΕΜΕ) και σχεδιάζουν να προχωρήσουν στην εφαρμογή αλλαγών, με μέτρα αναδιάρθρωσης και προσαρμογής, τα οποία θα επιφέρουν σοβαρές ανακατατάξεις και επιπτώσεις στο επιχειρησιακό και εργασιακό τους περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι ο ελάχιστος προϋπολογισμός και στις δύο δράσεις είναι από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία νέας/νέων θέσης/θέσεων εργασίας ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός δύναται να ανέλθει μέχρι 35.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ορίζεται στο 100% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v