Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μένει από δυνάμεις η ελληνική κυβέρνηση"

Ακόμη και οι πιο βασικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν παγώσει, επισημαίνει το περιοδικό Der Spiegel. Υπογραμμίζει τον βαθύ διχασμό στα κόμματα που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Μένει από δυνάμεις η ελληνική κυβέρνηση
«Έξι εβδομάδες μετά τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης, η Ελλάδα ακόμη δεν μπορεί να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί» αναφέρει άρθρο της αγγλικής έκδοσης του Der Spiegel. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τον «βαθύ διχασμός στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου» η οποία «έχει χάσει την λαϊκή εμπιστοσύνη». «Ακόμη και τα πιο επείγοντα μέτρα έχουν παγώσει» αναφέρει το Der Spiegel.

« Τα κόμματα που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό δεσμεύθηκαν να αποτρέψουν την κρατική χρεοκοπία, αλλά παραμένουν διχασμένα όσο ποτέ. Αντί να στρωθούν στη δουλειά, αναλώνονται σε πολιτικούς διαξιφισμούς που μοιάζουν εξαιρετικά ασήμαντοι δεδομένου του μεγέθους του καθήκοντος που αντιμετωπίζουν» αναφέρει το δημοσίευμα. Οι συντάκτες του άρθρου κάνουν μάλλον ειρωνική αναφορά στην έντονη διαμάχη μεταξύ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του κ. Μάκη Βορίδη για την επιτάχυνση των φιλικών διαζυγίων και επισημαίνει «Ο Παπαδήμος έμεινε σιωπηλός» .

Στο δημοσίευμα γίνεται παράλληλα, εκτενής αναφορά στα πόθεν έσχες των πολιτικών, στις υποψίες που υπάρχουν για μεταφορά καταθέσεων από 11 βουλευτές αλλά και στο λαχείο του 1 εκατ. ευρώ που δήλωσε ο Βαϊτσης Αποστολάτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v