Κατάργηση ΚΣΕ ζητούν οι κλωστοϋφαντουργοί

Μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, όπως κατάργηση της κλαδικής σύμβασης εργασίας, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και μείωση ασφαλιστικών εισφορών ζητά ο κλάδος.  

Κατάργηση ΚΣΕ ζητούν οι κλωστοϋφαντουργοί
Μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, όπως κατάργηση της κλαδικής σύμβασης εργασίας, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και μείωση ασφαλιστικών εισφορών ζητά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών Ελ. Κούρταλης, με υπόμνημά του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδη και Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη.

Το υπόμνημα έχει ως εξής:

"Κύριοι Υπουργοί,

Η ελληνική κλωστοϋφαντουργία αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες κυρίαρχο παραγωγικό κλάδο με σημαντική προσφορά στην ελληνική οικονομία και ταυτίστηκε με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

Σήμερα ακόμη, παρά τις μεγάλες οικονομικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει, από την βαθειά οικονομική κρίση της χώρας, τον σκληρό ανταγωνισμό από τις τρίτες χώρες χαμηλού κόστους (Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Τουρκία κ.ά.), την έλλειψη χρηματοδότησης από τις Τράπεζες, παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους μεταποιητικούς κλάδους της χώρας, απασχολεί 80.000 εργαζομένους και εξάγει το 30-33% των όλων βιομηχανικών εξαγωγών της χώρας.

Προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του κλάδου είναι αναγκαίο να γίνουν βασικές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά αλλά και άλλους τομείς όπως:

1. Κατάργηση της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας της Κλωστοϋφαντουργίας
2. Ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και ειδικότερα διευθέτηση των ημερών της εβδομαδιαίας εργασίας βάσει της οικονομικής κατάστασης της επιχ/σης που θα αποτελεί διευθυντικό δικαίωμα των επιχ/σεων
3. Μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών στις συνεπείς επιχειρήσεις.
4. Κατάργηση της υποχρεωτικής εισφοράς προς τα επιμελητήρια, όπως συμβαίνει σε όλα τα Επιμελητήρια της Ευρώπης.

Άλλωστε στις τελευταίες εκλογές του ΕΒΕΑ εψήφισαν μόνο 3.500-4.000 επιχ/σεις ήτοι το 3-4% των εγγεγραμμένων μελών, πράγμα που αποδεικνύει την έλλειψη ενδιαφέροντος των μελών.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
Ελευθέριος Κούρταλης"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v