Συνάντηση Κουτρουμάνη - ΝΔ για τις Επικουρικές

Στην αναγκαιότητα εξορθολογισμού των Επικουρικών Συντάξεων συμφώνησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης και εκπρόσωποι της ΝΔ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Συνάντηση Κουτρουμάνη - ΝΔ για τις Επικουρικές
Συνάντηση με εκπροσώπους της ΝΔ σχετικά με τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είχε ο υπουργός Εργασίας, κ. Γ. Κουτρουμάνης.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ΝΔ κ.κ. Νίκο Νικολόπουλο, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Χρήστο Σταϊκούρα, παρουσία της Γενικής Γραμματέος Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αθηνάς Δρέττα και του οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Μετά από αναλυτική συζήτηση που έγινε για την ατζέντα των θεμάτων που έχει ως προτεραιότητα το Υπουργείο Εργασίας και την παρουσίαση συγκεκριμένων στοιχείων της πρότασης του Υπουργείου για την διασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών ταμείων οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα εξορθολογισμού των Επικουρικών Συντάξεων και στη σύσταση κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και θα καταλήξει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αξιολόγηση των προτάσεων και την προώθηση των λύσεων.

Ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΝΔ να παρευρίσκονται και να συμμετέχουν ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, σε όλα τα επίπεδα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως αντίστοιχη συμμετοχή θα ζητηθεί και από το ΛΑΟΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v