ΓΓΕ:Πρόστιμα €1,2 εκατ. για παραεμπόριο στο 2011

Πρόστιμα που υπερβαίνουν το 1,2 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν μέσα στο 2011 ύστερα από ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε περισσότερες από 6.000 επιχειρήσεις για θέματα παραεμπορίου.

ΓΓΕ:Πρόστιμα €1,2 εκατ. για παραεμπόριο στο 2011
Πρόστιμα που υπερβαίνουν το 1,2 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν μέσα στο 2011 ύστερα από ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε περισσότερες από 6.000 επιχειρήσεις, όπως διεθνείς και ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, υπαίθριες αγορές, καταστήματα εστίασης, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και εμπορικά καταστήματα, για θέματα παραεμπορίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γ.Γ. Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητα και Ναυτιλίας, το 2011 συντάχθηκαν 226 εκθέσεις ελέγχου για μη έκδοση αποδείξεων και 32 πρωτόκολλα κατάσχεσης - καταστροφής προϊόντων παραεμπορίου, αξιοποιώντας το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν3982/17-06-2011) που επιτρέπει την επιτόπια καταστροφή τέτοιων προϊόντων.

Όπως συζητήθηκε στην καθιερωμένη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και του Ειδικού Γραμματέα της ΥΠΕΑ με τους διαπιστευμένους συντάκτες της ΓΓΕ, υψηλή παραβατικότητα φαίνεται να εμφανίζουν τα θρησκευτικά παζάρια, σε θέματα όπως η μη έκδοση αποδείξεων ταμειακών μηχανών, η έλλειψη τιμολογίων αγοράς και η διακίνηση προϊόντων παραεμπορίου.

Χαρακτηριστικό είναι, επισημαίνει η ΓΓΕ, ότι τις ίδιες ακριβώς διαπιστώσεις έχει κάνει και ο πρόεδρος των υπαίθριων πωλητών, κ. Μέλος, με δημόσιες τοποθετήσεις του και έχει επίσης αποδεχθεί δημόσια το γεγονός ότι το σωματείο του αγοράζει από τις δημοτικές αρχές άδειες, τις οποίες στη συνέχεια διανέμει στα μέλη του με αυξημένο τίμημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v