Εισήγηση Ε. Ανταγωνισμού για κλειστά επαγγέλματα

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε γνωμοδότηση για το αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι ώστε να διατηρηθούν περιορισμοί στα επαγγέλματα των ορκωτών εκτιμητών, λογιστών-φοροτεχνικών και αναλογιστών. 

Εισήγηση Ε. Ανταγωνισμού για κλειστά επαγγέλματα
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε, ύστερα από αίτημα αρμόδιων υπουργείων, γνωμοδότηση για το αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι ώστε να διατηρηθούν περιορισμοί σε μια σειρά επαγγελμάτων.

Ειδικότερα, η επιτροπή γνωμοδότησε για τα επαγγέλματα των ορκωτών εκτιμητών, αναλογιστών, λογιστών-φοροτεχνικών και για μια ομάδα αδειοδοτούμενων επαγγελμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αποφάσισε ότι δεν συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος για τη διατήρηση περιορισμών στο επάγγελμα των ορκωτών εκτιμητών, λογιστών-φοροτεχνικών και αναλογιστών.

Αντίθετα, αποφάσισε ότι υπάρχουν λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας, και ότι πληρούνται τα κριτήρια της αρχής της αναλογικότητας για να διατηρηθεί το καθεστώς της προηγούμενης άδειας, αναφορικά με μια σειρά επαγγελμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που καλύπτουν την παρασκευή-κατασκευή και εμπορία: (α) όπλων, (β) εκρηκτικών υλών, (γ) γόμωσης φυσιγγίων, (δ) πυροτεχνίας και φωτοβολίδων, καθώς και τη λειτουργία και εργασία του προσωπικού σε: (α) ιδιωτικές επιχειρήσεις ασφάλειας και (β) γραφεία έρευνας

* Το πλήρες κείμενο της γνωμοδότησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v