Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΣΕΕ: "Μην πετάτε τα λεφτά σας στο δρόμο"

Το παραεμπόριο είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ελληνική αγορά καθώς ο «τζίρος» του αγγίζει τα 25 δισ. ευρώ ετησίως, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

ΕΣΕΕ: Μην πετάτε τα λεφτά σας στο δρόμο
«Το παραεμπόριο είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ελληνική αγορά. Χιλιάδες προϊόντα, αμφίβολης προέλευσης και χαμηλής ποιότητας, κατακλύζουν τα πεζοδρόμια των μεγάλων εμπορικών δρόμων, υπονομεύοντας τη λειτουργία των νόμιμων, στεγασμένων και υπαίθριων, εμπορικών επιχειρήσεων. Αυτή η κατάσταση στερεί πολύτιμους πόρους από το ελληνικό δημόσιο και ενισχύει μία αίσθηση εγκατάλειψης και ατιμωρησίας στα κέντρα των μεγάλων ελληνικών πόλεων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο τζίρος του παραεμπορίου υπολογίζεται ετησίως στα 25 δισ. ευρώ, που στερούν από τα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους τουλάχιστον 9 δισ. από ΦΠΑ, δασμούς και ασύλληπτη φορολογητέα ύλη.

«Οι απώλειες θέσεων εργασίας, ασφαλιστικών εισφορών και «λουκέτων» που προκαλεί το λαθρεμπόριο, αλλά και η αιμορραγία του παραεμπορίου, υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ», επεσήμανε ο κ. Κορκίδης, καλώντας τους καταναλωτές «να μην πετάνε τα λεφτά τους στο δρόμο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v