ΣτΕ: Οχι στις προσφυγές κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ

Την συνέχιση της κατασκευής ΧΥΤΑ στις θέσεις "Μαύρο Βουνό" στο Γραμματικό και "Βραγόνι" στη Κερατέα αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΣτΕ: Οχι στις προσφυγές κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ
Την συνέχιση της κατασκευής ΧΥΤΑ στις θέσεις "Μαύρο Βουνό" στο Γραμματικό και "Βραγόνι" στη Κερατέα αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Συγκεκριμένα το ε' τμήμα του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου απέρριψε τις αιτήσεις των δημων Γραμματικού και Κερατέας που ζητούσαν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες εγκρίνονταν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία των ΧΥΤΑ και παρατείνετο η ισχύς τους μέχει τον Οκτώβριο του 2013.

Οι προσφεύγοντες υποστηριζαν οτι με την εφαρμογή των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων θα γινόταν ανεπανόρθωτη βλάβη στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της Κερατέας και του Γραμματικού.

Οι δικαστές του Ε' τμήματος του ΣτΕ, εκριναν οτι η παράταση των επίμαχων υπουργικών αποφάσεων του 2009 για την κατασκευή των ΧΥΤΑ δεν είναι αντισυνταγματική, δεν αντιβαίνει στους νομοθετικούς κανόνες της Ε.Ε και είναι σύμφωνη με την Ελληνική νομοθεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v