Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Η Ελλάδα θα πτωχεύσει

Η Ελλάδα θα πτωχεύσει και αυτό δεν πρέπει να θεωρείται έκπληξη, δήλωσε στο Reuters o Εd. Parker, υψηλόβαθμο στέλεχος της Fitch. "Το PSI δεν ήταν η σωστή επιλογή και θα το χειριστούμε ως χρεοκοπία", τόνισε.

Fitch: Η Ελλάδα θα πτωχεύσει
Η Ελλάδα θα πτωχεύσει και αυτό δεν πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη, δήλωσε στο Reuters o Εdward Parker, υψηλόβαθμο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης Fitch.

Σύμφωνα με τον ίδιο η χώρα είναι αφερέγγυα και δεν πρόκειται να καλύψει την υποχρέωση της να εξοφλήσει το ομόλογο που λήγει στις 20 Μαρτίου και είναι αξίας 14,5 δισ. ευρώ. Το χρέος που ανέρχεται σε 160% του ΑΕΠ δεν είναι βιώσιμο. "Η πρώτη προτεραιότητα είναι να υπάρξει εθελοντική συμφωνία για το χρέος και αν αυτό δεν επιτευχθεί η διαδικασία να πάρει αναγκαστικό χαρακτήρα", ανέφερε.

O ίδιος υποστήριξε ότι η Fitch θα αντιμετωπίσει το PSI ως χρεοκοπία. «Έχουμε πει εδώ και καιρό ότι δεν πιστεύουμε πως το PSI ήταν η σωστή επιλογή και θα το χειριστούμε ως χρεοκοπία». Είναι ξεκάθαρο ότι περί αυτού πρόκειται, όπως και αν το παρουσιάσουν.
 
Ως γνωστόν η Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα στην κατηγορία CCC τον Ιούλιο και από τότε είχε δηλώσει πως αν περιληφθεί κούρεμα χρέους στο σχέδιο διάσωσης της χώρας τότε θα θεωρήσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε « επιλεκτική χρεοκοπία».

Ο Parker τόνισε ότι η χειρότερη εξέλιξη θα ήταν μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας. Ωστόσο, εκτίμησε πως αυτή δεν θα συμβεί καθώς τόσο οι Έλληνες όσο και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα εμποδίσουν μια τέτοια εξέλιξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v