Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Richards:Κοντά σε συμφωνία για PSI η Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση του PSΙ, υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg, προσφέροντας αντάλλαγμα σε μετρητά και ομόλογα ύψους 32 σεντς για κάθε ευρώ κρατικού χρέους.

Richards:Κοντά σε συμφωνία για PSI η Ελλάδα
Η Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση του PSΙ, υποστηρίζει το πρακτορείο Bloomberg, προσφέροντας αντάλλαγμα σε μετρητά και ομόλογα ύψους 32 σεντς για κάθε ευρώ κρατικού χρέους.

Eπικαλείται δηλώσεις του Bruce Richards, επικεφαλής hedge fund, που συμμετέχει στις συνομιλίες. «Είμαι πεπεισμένος ότι το ντιλ θα γίνει», υποστηρίζει ο επικεφαλής του Marathon Asset Management LP σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg Businessweek.

Το Μarathon έχει 10 δισ. δολάρια υπό διαχείριση και μετέχει σε επιτροπή 32 ιδιωτών πιστωτών, η οποία συστάθηκε τον Νοέμβριο για να διαπραγματευτεί το κούρεμα του χρέους. Δεν είναι όμως μέλος της μικρότερης ομάδας πιστωτών, που μετέχει άμεσα στις διαπραγματεύσεις.

Ο 51 ετών Richards υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να πληρώσει το ομόλογο των 14,5 δισ. ευρώ που λήγει στις 20 Μαρτίου. Εκτιμά όμως ότι το ντιλ με τους ιδιώτες θα κλείσει πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι επενδυτές που θα συμφωνήσουν θα πληρωθούν με βάση τη νέα συμφωνία σε μετρητό και ομόλογα λίγο μετά, υποστηρίζει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που μεταδίδει την είδηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πάντως, υπάρχουν ακόμα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις για συναινετική αναδιάρθρωση. «Μπορώ μόνο να δηλώσω πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο Frank Vogl, εκπρόσωπος του IIF. «Δεν μπορώ να πω αν θα είναι επιτυχείς», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v