Επαγγελματική φωτογράφιση στην Ακρόπολη με €200

Με 1.600 ευρώ μπορεί πλέον κανείς να «νοικιάσει» την Ακρόπολη για χρήση τηλεοπτικών συνεργείων και με 200 ευρώ για επαγγελματική φωτογράφιση. Έριξε τις τιμές το υπουργείο Πολιτισμού στη μάχη κατά της χρεοκοπίας.

Επαγγελματική φωτογράφιση στην Ακρόπολη με €200
Με 1.600 ευρώ μπορεί πλέον κανείς να «νοικιάσει» την Ακρόπολη για χρήση τηλεοπτικών συνεργείων και με 200 ευρώ για επαγγελματική φωτογράφιση. Αυτός είναι ο νέος τιμοκατάλογος του υπουργείου Πολιτισμού για το κορυφαίο αρχαιολογικό μνημείο της χώρας, που -όπως αναφέρει και το πρακτορείο Bloomberg- αναλαμβάνει μεγαλύτερο ρόλο στη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία.

Επισημαίνεται ότι μέχρι πρότινος η χρήση τηλεοπτικών συνεργείων στην Ακρόπολη στοίχιζε 4.000 ευρώ και η επαγγελματική φωτογράφιση 300 ευρώ. Το Bloomberg φιλοξενεί δηλώσεις του Ανδρέα Ζάννου, συμβούλου του υπουργείου Πολιτισμού, που αναφέρει ότι οι προηγούμενες χρεώσεις για τη χρήση αρχαιολογικών χώρων ήταν υπερβολικές.

Το πρακτορείο σημειώνει εξάλλου ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Πολιτισμού έχει μειωθεί κατά 20% από το 2010. Την ίδια στιγμή, τα έσοδα από τις επισκέψεις στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους αυξήθηκαν κατά 5,3%, στα 41,2 εκατ. ευρώ, στο εννεάμηνο του έτους, σύμφωνα με την ελληνική στατιστική υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v