"Ακόμα και να πετύχει το PSI, δεν θα αρκέσει"

Κατά τον Patrick Armstrong της Armstrong Partners, ακόμη και με ανάμιξη του ιδιωτικού τομέα στο 90% η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καταφέρει τον στόχο του 120% για το χρέος έναντι του ΑΕΠ.

Ακόμα και να πετύχει το PSI, δεν θα αρκέσει
«Η συρρίκνωση στην ανάπτυξη σημαίνει ότι το PSI δεν πρόκειται να φτάσει ούτε κοντά στο 90% - ποσοστό το οποίο είχε αρχικά προβλεφθεί ότι θα χρειαστεί για να κατέβει το χρέος της Ελλάδας στο 120% του ΑΕΠ εντός μιας δεκαετίας», προέβλεψε ο Patrick Armstrong, στέλεχος της Armstrong Investments μιλώντας στο δίκτυο CNBC.

Κατά τον Armstrong, ακόμη και με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο 90% η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να καταφέρει τον στόχο της μείωσης του ελλείμματος στο 120% του ΑΕΠ. Προσέθεσε ότι η Ελλάδα θα είναι τυχερή αν η συμμετοχή στο PSI ανέλθει στο 75%.

«Η αιτία της κρίσης είναι το χάσμα στην ανταγωνιστικότητα. Η Ελλάδα πρέπει να έχιε έσοδα απ οτο εξωτερικό. Το χάσμα ανταγωνιστικότητας παραμένει μεγάλο», αναφέρει ο Hans Rodeker επικεφαλής foreign exchange strategy στη Morgan Stanley. «Αυτό που πρέπει να αποφασίσει η Ευρώπη είναι το εάν θα στηρίξουν την Ελλάδα βάζοντας πολλά χρήματα σε αυτήν ή το εάν θα αναζητήσει άλλες λύσεις», συμπληρώνει ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v