Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νταλάρα: Αδιαπραγμάτευτα τα επιτόκια

Ο Τσαρλς Νταλάρα θέτει βέτο στους Ευρωπαίους και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν υποχωρούμε κάτω από τα επιτόκια που συζητήσαμε την Παρασκευή, δήλωσε την Κυριακή. Τι λέει για τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Νταλάρα: Αδιαπραγμάτευτα τα επιτόκια
Από μία κλωστή κρέμονται οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους και ο Τσαρλς Νταλάρα θέτει βέτο μέσω του ΑΝΤ1 στους Ευρωπαίους και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αποδεχθούν την απόφαση της Παρασκευής για τα επιτόκια.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Τσαρλς Νταλάρα ρωτήθηκε αν η προσφορά των ιδιωτών για μεσοσταθμικό επιτόκιο μεταξύ του 3,8% και του 4% είναι αδιαπραγμάτευτη.

Απάντησε πως δεν θέλει να μιλήσει για συγκεκριμένο επιτόκιο, αλλά η προσφορά της Παρασκευής είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει από τον ιδιωτικό τομέα για εθελοντικό κούρεμα και τώρα εναπόκειται στον επίσημο τομέα (Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε.) να αποφασίσει αν θέλει η διαδικασία να είναι εθελοντική.

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο γενικός διευθυντής του IIF υποστήριξε: «Αν δεν υπάρχει συμφωνία, δυστυχώς αυτό θα σημάνει τεράστια οπισθοδρόμηση για την Ελλάδα, την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία. Το πιο πιθανό είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, να τεθεί η συμμετοχή της στην ευρωζώνη σε κίνδυνο και να απομονώσει τη χώρα από τις παγκόσμιες αγορές για πολλά χρόνια στο μέλλον. Θα επηρεάσει την ακεραιότητα του ευρώ και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη προς άλλα κράτη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v