Πωλείται ποσοστό έως 70% της Ελληνικόν Α.Ε.

Η Ελλάδα προγραμματίζει την πώληση έως και του 70% της Ελληνικόν Α.Ε., της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα διαχείρισης της έκτασης όπου βρισκόταν το αεροδρόμιο.

Πωλείται ποσοστό έως 70% της Ελληνικόν Α.Ε.
Η Ελλάδα προγραμματίζει την πώληση έως και του 70% της Ελληνικόν Α.Ε., της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα διαχείρισης της έκτασης όπου βρισκόταν το αεροδρόμιο, δηλώνει στο Bloomberg ο Ανδρέας Ταπραντζής, εντεταλμένος σύμβουλος στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. «Μεταξύ 66% και 70% θα πουληθεί σε διαγωνισμό», τόνισε.

Η Ελληνικόν έχει τα δικαιώματα για την ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την παραχώρηση μακροπρόθεσμου συμβόλαιου ενοικίασης. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, σημειώνει το πρακτορείο, πόσο θα κρατήσει η μακροενοικίαση ή το πόσα έσοδα θα μπορούσε να προσφέρει.

Θεωρείται όμως σίγουρο ότι θα κρατήσει δεκαετίες και θα είναι αρκετό για τους developers που θα αναλάβουν το έργο να βγάλουν χρήματα από την επένδυσή τους.

Όταν θα έχει προχωρήσει το σχέδιο, εμείς ή όποιος θα είναι υπεύθυνος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων τότε θα μπορεί να αποφασίσει να πουλήσει τη συμμετοχή του κράτους ή να τη διατηρήσει, σημειώνει ο Κώστας Μητρόπουλος, επικεφαλής του ταμείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v