Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαδήμος: Στο 9,5% το έλλειμμα του 2011

Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει δηλώνει ο Παπαδήμος. Στο 9,5% το έλλειμμα για το 2011. Γίνεται ήδη εσωτερική υποτίμηση, σημειώνει, ενώ παραδέχεται αστοχίες. Εκτιμά ότι η χώρα μπορεί να πετύχει ήπια ανάπτυξη το 2013.

Παπαδήμος: Στο 9,5% το έλλειμμα του 2011
Το έλλειμμα του 2011 θα διαμορφωθεί στο 9,5% του ΑΕΠ, δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει και άλλα μέτρα.

Αναφορικά με το ελληνικό PSI, ο Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε ότι "έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες. Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες επενδυτές, για το PSI, τις επόμενες ημέρες και με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας".

Επιπλέον, ανέφερε ότι "το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 9,5% του ΑΕΠ το 2011 έναντι 10,6% το 2010. Η μεγαλύτερη της αναμενόμενης ύφεση έκανε δύσκολο το έργο της Ελλάδας να πιάσει τους στόχους, παρά τις περικοπές μισθών και τις αυξήσεις στους φόρους".

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι "περισσότερα έχουν επιτευχθεί από αυτά που αναγνωρίζει η κοινή γνώμη. Υπάρχουν κάποιες «αστοχίες» στην εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος, ωστόσο, η εσωτερική υποτίμηση ήδη λαμβάνει χώρα. Αναμένουμε ήπια ανάπτυξη να εμφανιστεί εντός του 2013".

Παράλληλα, ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε ότι αναγνωρίζει τις δυσκολίες που διέρχεται ο ελληνικός λαός, αλλά διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών κατανοεί την ανάγκη λήψης διαρθρωτικών μέτρων.

"Κατανοούμε πλήρως ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι ευχαριστημένος με την παρούσα οικονομική κατάσταση και ανησυχεί για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας" σημείωσε ο Λουκάς Παπαδήμος.

"Πιστεύω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αναγνωρίζει την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τα δημοσιονομικά μας προβλήματα. Πιστεύω ότι καταλαβαίνουν ότι και άλλες διορθώσεις είναι απαραίτητες για να αποκατασταθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v