Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή πηγαίνει η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ

Στην Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, διαβιβάζεται αύριο το πρωί η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες για διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Στη Βουλή πηγαίνει η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ
Στην Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωσνταντίνου, διαβιβάζεται αύριο το πρωί η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες για διόγκωση του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, ο οποίος είναι εποπτεύων των δύο υπο παραίτηση οικονομικών εισαγγελέων, έκρινε οτι η υπόθεση θα πρέπει να διερευνηθεί από την Βουλή, κάτι που άλλωστε είχε ζητήσει και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαιωάννου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου , ωστόσο διαχωρίζει την δικογραφία ως προς τα μή πολιτικά πρόσωπα και ζητεί από τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνα και να λάβει κατάθεση και από τον πρόεδρο της Αρχής κ Ανδρέα Γεωργίου.

Επιπλέον ζητείται να ληφθούν καταθέσεις από δύο ακόμα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v