Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Για τις 15.30 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Στο τραπέζι βρίσκονται το PSI και η δανειακή σύμβαση αλλά και η εικόνα διάλυσης που παρουσίασε στη Βουλή η Κ.Ο. του κόμματος.

Κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
Κρίσιμη συνεδρίαση της της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα ενώ λίγο μετά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Ε. Βενιζέλο, στην οποία ήταν παρών και ο Φ. Πετσάλνικος.

Στο τραπέζι βρίσκονται το PSI, η δανειακή σύμβαση και το θέμα της ενίσχυσης των τραπεζών (με κοινές ή προνομιούχες μετοχές) αλλά και η εικόνα διάλυσης που παρουσίασε στη Βουλή η Κ.Ο. του κόμματος στη συνεδρίαση για τη ψήφιση κρίσιμων άρθρων του πολυνομοσχεδίου.
 
Στο προσκήνιο όμως είναι και τα εσωκομματικά, ειδικά μετά την ανακοίνωση Λοβέρδου ότι στηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κύκλοι προσκείμενοι στον Γ. Παπανδρέου αναφέρουν ότι βλέπει θετικά την απόφαση των δυο ανδρών να συμπορευτούν. Αυτό φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Ανδρέα Λοβέρδο σε χθεσινή τους τηλεφωνική επικοινωνία. Ο λόγος είναι ότι αποτρέπεται ο κίνδυνος να υπάρξουν πολλοί υποψήφιοι για την προεδρία, κάτι που θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις στο ήδη παραπαίον δημοψηφικά ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση των δυο ανδρών πάντως πυροδότησε σειρά επαφών μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του κινήματος καθώς όλοι μετρούν τις δυνάμεις τους. Επαφές φέρονται να είχαν οι Χρήστος Παπουτσής, Λούκα Κατσέλη και Χάρης Καστανίδης. Και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Χθες η Άννα Διαμαντοπούλου (που μετείχε στην ομάδα των τριών μαζί με τους Ραγκούση και Λοβέρδο) σημείωσε ότι «η συνεννόηση είναι θετικό γεγονός όπου και αν επιτυγχάνεται, πόσω μάλλον στο εσωτερικό των κομμάτων».

Οσο για το Γιάννη Ραγκούση περιορίστηκε σε ένα λιτό μήνυμα στο twitter όπου ανέφερε ότι "Η χώρα και η παράταξη χρειάζονται τώρα αλλαγή υποδείγματος. Αλήθειες και όχι συγκάλυψη της κρίσης τους. Τομή με το παρελθόν"

Οι περισσότεροι πάντως εκτιμούν ότι στη συνεδρίαση της Κ.Ο. δεν θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις δεδομένου ότι η συγκυρία είναι κρίσιμη και οι ισορροπίες λεπτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v