Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Δυσφορία" εργαζομένων στον ΟΤΕ

Δριμύ κατηγορώ κατά της διοίκησης του ΟΤΕ για την επιλογή της να μην εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο ανώτατο μάνατζμεντ εξαπέλυσε χθες η ΟΜΕ-ΟΤΕ προαναγγέλλοντας δυναμικές αποφάσεις στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Δυσφορία εργαζομένων στον ΟΤΕ
Δριμύ κατηγορώ κατά της διοίκησης του ΟΤΕ για την επιλογή της να μην εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο ανώτατο μάνατζμεντ εξαπέλυσε χθες η ΟΜΕ-OΤΕ προαναγγέλλοντας δυναμικές αποφάσεις στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικαλιστικού οργάνου την προσεχή Πέμπτη.

Το συνδικαλιστικό όργανο της ΟΜΕ-OΤΕ εξετάζει μια σειρά δράσεων, χωρίς να αποκλείει και αυτήν της καταγγελίας της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ζητώντας από τη διοίκηση να εφαρμοστούν οι όροι της Σ.Σ.Ε. -η οποία προβλέπει μειώσεις 11% στους μισθούς σε βάθος τριετίας- και στα ανώτατα διευθυντικά στελέχη του οργανισμού.

Παράλληλα, καλούν τους συναδέλφους τους να μη συμμετάσχουν στο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΟΜΕ-ΟΤΕ καταγγέλλει ότι δύο μήνες μετά την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. στον ΟΤΕ «η διοίκηση επιχειρεί να την καταστρατηγήσει με ιδιοτελείς προφάσεις».
 
Μάλιστα, αναφέρουν ότι η περικοπή που προβλέπεται από τη Σ.Σ.Ε. εφαρμόζεται από τη διοίκηση μόνο στο προσωπικό της πρώτης γραμμής και όχι στο προσωπικό που απαρτίζει ανώτερο management.

Σημειώνεται ότι το ανώτατο management -διευθυντές και υποδιευθυντές- του οργανισμού απαρτίζεται από περίπου 300 στελέχη, τα οποία δεν δεσμεύονται από ωράριο και βάρδιες, ενώ έχουν απολέσει ήδη από το 2011 σημαντικό ποσοστό του σχετικού επιδόματος θέσης.

Παράλληλα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ καλεί για άλλη μία χρονιά τους εργαζόμενους να απαξιώσουν στην πράξη ακόμα και με τη μη προσέλευσή τους το σύστημα αξιολόγησης προσωπικού καθώς μεταξύ άλλων έχει περάσει η αντίληψη ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως όχημα για απολύσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η ΟΜΕ-ΟΤΕ συγκαλεί το διοικητικό της συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου προκειμένου να πάρει αποφάσεις που, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «αρμόζουν σε ένα υπεύθυνο δυναμικό αλλά και καταξιωμένο συνδικαλιστικό κίνημα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v