Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ-Σαρκοζί: Οριστική λύση εδώ και τώρα

Το ελληνικό ζήτημα πρέπει να λυθεί "μια και καλή", δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας. Τόσο ο ίδιος όσο και η Angela Merkel διευκρίνισαν ότι δεν θα υπάρξει νέο δάνειο για την Ελλάδα χωρίς συμφωνία με την τρόικα και δεσμεύσεις.

Μέρκελ-Σαρκοζί: Οριστική λύση εδώ και τώρα
Το ελληνικό ζήτημα πρέπει να λυθεί μια και καλή, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Nicolas Sarkozy στο πλαίσιο της συνάντησής του με την Angela Merkel.

Διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξουν νέα κεφάλαια για την Ελλάδα εάν δεν ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στην Αθήνα.  "Θέλουμε αυτήν τη συμφωνία. Οι ηγέτες της Ελλάδας έλαβαν δεσμεύσεις και πρέπει να τις σεβαστούν ευσυνείδητα... Στην Ευρώπη όλοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο χρόνος εξαντλείται, πρέπει να ολοκληρωθεί, πρέπει να υπογραφεί". Ατυό δήλωσε ο Ν. Sarkozy αναφερόμενος στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

χρόνος είναι περιορισμένος", είπε και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel τονίζοντας πως "πολλά τίθενται επί τάπητος για την Ελλάδα". "Δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα", διευκρίνισε.

"Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Το λέμε σαφώς. Αυτή είναι η θέση και των δυο μας. Πρέπει όμως να πω επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέο ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα" σημείωσε η An. Merkel.

Eιδικός λογαριασμός για πληρωμή ελληνικού χρέους

Εν τω μεταξύ, οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες πρότειναν την δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την πληρωμή των δόσεων της Ελλάδας προς τους δανειστές.

Η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι η μεταφορά ενός μέρους της βοήθειας σε αυτόν το λογαριασμό, θα έδινε στην Ελλάδα εγγυημένη πρόσβαση σε κεφάλαια για την πληρωμή των τόκων και του κεφαλαίου.

Ο κ. Σαρκοζί δήλωσε ότι θα "μας επιτρέψει να διασφαλίσουμε ότι το ελληνικό χρέος θα αντιμετωπιστεί και η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει".

Την ίδια ώρα ένας σύμβουλος του Γάλλου προέδρου σημείωσε ότι η ιδέα δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και ότι προβλέπει την απομόνωση μέρους της βοήθειας προς την Ελλάδα σε ένα δεσμευμένο λογαριασμό που θα προορίζεται για την πληρωμή των τόκων και του κεφαλαίου.

Μέρκελ: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

Η Γερμανία δεν θα επιτρέψει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, δήλωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξη της στην τηλεόραση η Γερμανίδα Άγκελα Μέρκελ, μεταδίδει το Reuters.

"Δεν θα ανεχθούμε μια ελληνική χρεοκοπία. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό" δήλωσε στο ZDF η κ. Μέρκελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v