Juncker:Δεν μπορούμε να διώξουμε τους Έλληνες

«Δεν μπορούμε να διώξουμε την Ελλάδα από το ευρώ», δηλώνει ο επικεφαλής του eurogroup, σπεύδοντας ωστόσο να συμπληρώσει ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Juncker:Δεν μπορούμε να διώξουμε τους Έλληνες
«Δεν μπορούμε να διώξουμε την Ελλάδα από το ευρώ», δήλωσε ο Jean Claude Juncker, επικεφαλής του eurogroup, σπεύδοντας ωστόσο να συμπληρώσει ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

«Εάν οι Έλληνες πράξουν ό,τι επιβάλλεται και οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν να δείχνουν αλληλεγγύη, τότε δεν έχω αμφιβολίες», ανέφερε σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger.

«Ούτως ή άλλως, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή συνθήκη, δεν μπορούμε να διώξουμε τους Έλληνες από το ευρώ», είπε και συμπλήρωσε: «Εάν τους αναγκάσουμε να φύγουν ή τους πιέσουμε τόσο πολύ να παραιτηθούν, και πάλι θα αναγκαστούμε να τους στηρίξουμε και θα πρέπει να επενδύσουμε αδιανόητα κεφάλαια. Αυτό θα ήταν τουλάχιστον εξίσου ακριβό όσο είναι σήμερα το εικονικό κόστος των πακέτων στήριξης μέχρι τώρα».

Δεν λέει όχι στο ειδικό ταμείο

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του eurogroup σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό rbb του Βερολίνου υπήρξε κατ' αρχάς θετικός στη γαλλογερμανική πρόταση για δημιουργία "ειδικού λογαριασμού", από τον οποίο θα αποπληρώνεται το ελληνικό χρέος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, εξήγησε ότι πρόκειται μόνο για ένα σχέδιο σε αρχική μορφή, επισήμανε ότι "είναι κάτι που δεν πρέπει να απορρίψουμε" κι έσπευσε να καθησυχάσει λέγοντας ότι δεν θα πρόκειται για κάτι ανάλογο του επιτρόπου λιτότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v