Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολλά τα ερωτήματα πριν το κρίσιμο Eurogroup

Δεν θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα την Πέμπτη στο Eurogroup, δηλώνει αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης στο Reuters. Ξαναγράφουν την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, λένε οι FT. Πολλές οι απουσίες.

Πολλά τα ερωτήματα πριν το κρίσιμο Eurogroup
Η Γερμανία δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει συμφωνία στο αποψινό Eurogroup αναφορικά με την Ελλάδα σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο του Βερολίνου που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν θα υπάρξει απόφαση επειδή δεν υπάρχει βάση για αυτό ακόμη», δήλωσε ο αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο.

Aπό την άλλη πλευρά, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βρίσκονται τώρα στη διαδικασία πραγματοποίησης νέας ανάλυσης βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, κατόπιν αιτήματος του κ. Λουκά Παπαδήμου ο οποίος φέρεται να επέμεινε στην αναθεώρηση των στόχων του προϋπολογισμού για το 2014.

«Η ανάλυση του χρέους της τρόικα, είναι το κεντρικό έγγραφο που χρειάζεται για να καθοριστεί το ύψος του νέου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα» αναφέρουν οι FT και συμπληρώνουν: «Το έγγραφο-κλειδί και μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως ώστε να βρίσκεται στην διάθεση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη αποψινή τους συνάντηση».

Εξάλλου από το αποψινό Eurogroup θα υπάρξουν και αρκετές διαρροές. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας που εκτελεί και χρέη υπουργού Οικονομικών Mario Monti δεν θα παρευρεθεί καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κίκης Καζαμίας δεν θα παρευρεθεί στο Eurogroup. Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει παράλληλα, ότι αμφιβολίες υπάρχουν για το εάν θα παρευρεθεί η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Maria Fekter. «Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να πάει, αλλά μάλλον όχι» αναφέρει η πηγή του πρακτορείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v