Ν. Αλευράς: Διαγράφεται χρέος 120 δισ. με το PSI

Την ένταξη και των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες σε – προβληματικές- ΔΕΚΟ καθώς και των κρατικών ομολόγων της που διακρατεί η ΕΚΤ, επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κ. Νάσος Αλευράς.

Ν. Αλευράς: Διαγράφεται χρέος 120 δισ. με το PSI
Την ένταξη και των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες σε – προβληματικές- ΔΕΚΟ καθώς και των κρατικών ομολόγων της που διακρατεί η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κ. Νάσος Αλευράς.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Αλευράς εκτίμησε ότι η διαγραφή του χρέους θα ανέλθει στα 120 δισ. ευρώ και όχι στα 100 δισ. ευρώ, επιτρέποντας την επίτευξη του στόχου να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Η παραπάνω εκτίμηση υπονοεί ότι τελικώς θα ενταχθούν στην αναδιάρθρωση και τα δάνεια που χορήγησαν τράπεζες σε ΔΕΚΟ, και προσμετρούνται στο χρέος καθώς και τα κρατικά ομολόγα που αγόρασε στο πλαίσιο στήριξης η ΕΚΤ.

Ο κ. Αλευράς δήλωσε ότι θα ψηφίσει το προμνημόνιο καθώς θεωρεί αναγκαίες τόσο τις διαρθρωτικές αλλαγές, όσο και τις προσαρμογές σε εργασία και ασφαλιστικό σύστημα για να πάρει ξανά μπροστά η οικονομία. Τόνισε όμως ότι βασικό ήταν και παραμένει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να μπορεί να κινηθεί η οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v