Συνελήφθη για οφειλές ο Ν. Καρδασιλάρης

Τρία άτομα συνελήφθησαν χθες για οφειλές 2,4 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, εκ τον οποίων ο διευθύνων σύμβουλος εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, ομόρρυθμο μέλος διαφημιστικής εταιρείας και πρόεδρος εταιρείας ξηρών καρπών.

Συνελήφθη για οφειλές ο Ν. Καρδασιλάρης
Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στη Βούλα Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 64χρονος πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου ξηρών καρπών και ειδών ζαχαροπλαστικής, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς είναι είναι ο κ. Νίκος Kαρδασιλάρης.

Συγκεκριμένα, έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο, από μη απόδοση φόρου μισθωτών υπηρεσιών και φόρου ελεύθερων επαγγελματιών, ποσό το οποίο με τις προσαυξήσεις ανέρχεται στα 182.009,19 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Επίσης χθες το πρωί συνελήφθη στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 62χρονος διευθύνων σύμβουλος εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων με έδρα την Ν. Ιωνία Αττικής, για μη καταβολή χρεών των 1.700.465,17 ευρώ προς το Δημόσιο.

Ακόμη, συνελήφθη χθες το πρωί στον Βύρωνα 76χρονος, ομόρρυθμο μέλος διαφημιστικής εταιρείας, για μη καταβολή χρεών 520.749,48 ευρώ προς το Δημόσιο.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η εισηγμένη εταιρεία Cardico βρίσκεται εδώ και καιρό στο σημείο μηδέν.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την απόφαση για την κεφαλαιακή της αναδιάρθρωση και την είσοδο των πιστωτριών τραπεζών στο μετοχικό της κεφάλαιο με πλειοψηφικό πακέτο,έχει βουλιάξει ακόμη περισσότερο στα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Νοεμβρίου έχει σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου, το οποίο τους τελευταίους μήνες υπολειτουργούσε, ενώ αβέβαιο εξακολουθεί να παραμένει το μέλλον της αν δεν βρεθεί η απαιτούμενη ρευστότητα.

Την ίδια ώρα, η εταιρία σε πρόσφατη ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται προκαταρκτικες συζητήσεις μεταξύ των βασικών Πιστωτριών Τραπεζών – Μετόχων και υποψήφιου επενδυτή για την συμμετοχή του στην Εταιρία έτσι ώστε μέσω Κεφαλαιακής ενίσχυσης και δημιουργίας επαρκούς ρευστότητας να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επανεκκίνησης και ταχείας ανάπτυξης της Εταιρίας.

Ο εν λόγω επενδυτής είναι ο τρίτος κατά σειρά που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρία ώστε να εισέλθει στο μετοχικό της κεφάλαιο και να δώσει την απαραίτητη ρευστότητα για να ξεκινήσουν πάλι να δουλεύουν οι μηχανές της.

Με βάση τη διοίκηση, κύρια αιτία για τη δυσχερή θέση στην οποία είχε περιέλθει η εταιρία ήταν πρωτίστως οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, από τις οποίες η επιχείρηση έχασε όχι μόνο χρήματα αλλά και πελάτες, και δευτερευόντως οι τιμές της πρώτης ύλης (ξηροί καρποί).

Σημειώνεται ότι η εταιρία έχασε πολλούς πελάτες στο εξωτερικό λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσαν στην τροφοδοσία των διεθνών αγορών οι απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών του ΟΛΠ τα προηγούμενα χρόνια.

Μόνο το 2008 από τις απεργίες στο λιμάνι του Πειραιά η εταιρία έχασε έσοδα 14 εκατ. ευρώ και κέρδη κοντά στα 3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τη χαριστική βολή την έδωσε η χρηματοπιστωτική κρίση, που είχε ως αποτέλεσμα οι τράπεζες να κλείσουν τη στρόφιγγα του δανεισμού.

Η ανακοίνωση της Καρδασιλάρης

Η εταιρεία Καρδασιλάρης θέλοντας έγκυρα να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, επιβεβαιώνει τη σύλληψη του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας μας, για ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο.

Οι οφειλές αυτές ανέρχονται στο ποσό των €182.000, τελούν υπό ρύθμιση και η εταιρεία θα φροντίσει να διακανονισθούν. Περαιτέρω σημειώνουμε ότι η διοίκηση της εταιρείας μας συνεχίζεται και εξασφαλίζεται από τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της εταιρείας μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v