Ενταση στο σύνταγμα

Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές ξέσπασαν το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Αγνωστοι άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών και οι τελευταίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Ενταση στο σύνταγμα
Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές ξέσπασαν το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης διαδήλωσης από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κατά του νέου μνημονίου.

Αγνωστοι άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών και οι τελευταίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χημικών. Από τα επεισόδια έχουν σημειωθεί μικροτραυματισμοί.

Σημειώνεται ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο αντιδρώντας στα μέτρα του νέου μνημονίου.

Τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και το Σάββατο στις 11.00, ενώ την Κυριακή το κεντρικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία.

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, πλην του ΗΣΑΠ.

Σήμερα και αύριο δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό, του Τραμ, των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου θα κινηθούν και τις δύο ημέρες από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί ΟΣΕ και Προαστιακού.

Τριήμερη πανελλαδική αποχή από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ενώ, σε λευκή απεργία από επιμέρους υποχρεώσεις, καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκφράζοντας οργή και αγανάκτηση κατά των μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v