Summers: Επικίνδυνη έξοδος Ελλάδας από ευρώ

Η επίτευξη συμφωνίας για μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα είναι προτιμότερη από μια έξοδο από το ευρώ, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη, δήλωσε την Παρασκευή στο CNBC ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Summers: Επικίνδυνη έξοδος Ελλάδας από ευρώ
Η επίτευξη συμφωνίας για μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα είναι προτιμότερη από μια έξοδο από το ευρώ, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη, δήλωσε την Παρασκευή στο CNBC ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Larry Summers.

"Θα ήταν πολύ καλύτερα να βρεθεί μια συμφωνία για την ουσιαστική ανακούφιση του χρέους της Ελλάδας και την προώθηση δομικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα" ανέφερε ο κ. Summers.

Σύμφωνα με τον ίδιο η έξοδος από το ευρώ θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες, πρώτα από όλα για την ίδια την Ελλάδα.

"Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξαρτάται από την πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα" σημείωσε ο κ. Summers.

"Αν η Ελλάδα δεν είναι μέρος του ευρώ, είναι απίθανο να έχει αυτού του είδους την πρόσβαση και αυτό θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας" πρόσθεσε.

Όσον αφορά τον αντίκτυπο που θα είχε μια ελληνική έξοδος για τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης, ο κ. Summers υποστήριξε ότι αν οι επενδυτές αρχίσουν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο εξόδου κάποιας άλλης χώρας, τότε θα σημειωθούν απότομες αντιδράσεις στις αγορές και θα προκληθούν σημαντικά προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v