Σαμαράς: Μετά το PSI άμεσα εκλογές

Είχαμε δίκιο στην κριτική που ασκήσαμε στην καταστροφική πολιτική της Ν.Δ. Πρέπει όμως τώρα να αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητα, γιατί αλλιώς όλα τα άλλα δεν θα έχουν καμιά σημασία.

Σαμαράς: Μετά το PSI άμεσα εκλογές
Υπέρ της ψήφισης του προμνημονίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας που θα σημάνει απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας τάχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι δεν αλλάζει η άποψη του κόμματος για την λάθος συνταγή του Μνημονίου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε ως αυτονόητη τη κομματική πειθαρχία για την προσεχή ψηφοφορία στη Βουλή, και προειδοποίησε ότι όσοι κάνουν τους τζάμπα μάγκες δεν θα είναι καν υποψήφιοι βουλευτές στις προσεχείς εκλογές.

Για να έχει νόημα να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την οικονομία σε ανάπτυξη, μετά τις εκλογές, θα πρέπει η χώρα να υπάρχει. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να αποτρέψουμε τον τεράστιο κίνδυνο στον οποίο βρισκόμαστε, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

"Σε μια χρεοκοπημένη χώρα δεν επενδύουν την λεηλατούν και αυτό πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Για αυτό και πρέπει να ολοκληρωθεί το ΄"κούρεμα" των ομολόγων», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

"Πολλοί που πίστεψαν στην αντιμνημονιακή πολιτική μας έχουν τώρα δεύτερες σκέψεις. Το κατανοώ αλλά δεν το συμμερίζομαι" ανέφερε χαρακτηριστικά

Δύναμη ευθύνης η Ν.Δ. για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ν.Δ. αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μόνη συντεταγμένη πολιτική δύναμη στο χάος, καθώς είναι το μόνο αστικό κόμμα με υψηλά ποσοστά την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει, το ΛΑΟΣ αποχωρεί από τη κυβέρνηση και τα κόμματα των άκρων εμφανίζουν εφήμερη άνοδο σε επίπεδο δημοσκοπήσεων. Αυτό μοιάζει πολύ με το τέλος της Δημοκρατίας της Βαιμάρης, σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Σημείωσε ότι οι πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες, δεν παραγράφονται, τονίζοντας ότι θα έρθει η ώρα του καταλογισμού στην επόμενη Βουλή. "Έπεσαν έξω σε όλα. Ακόμη και στις προ μηνών εκτιμήσεις του κ. Βενιζέλου για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος. Τώρα λαμβάνουμε νέα μέτρα που θα μειώσουν το πρωτογενές έλλειμμα".

«Είμαστε η μόνη σταθερά του συστήματος» τόνισε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Ν. Δ λειτουργεί αυτή τη στιγμή ως το μοναδικό εμπόδιο σε όσους επιδιώκουν τη διάλυση και τη λεηλασία της χώρας. «Δεν μπορώ να διανοηθώ τη χώρα χωρίς καύσιμα, φάρμακα, με κλειδωμένα μαγαζιά».

Επανέλαβε την άποψή του για ανάγκη εκλογών, που θα λειτουργήσουν ως βαλβίδα εκτόνωσης, σημειώνοντας ότι μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων η Ν.Δ. θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη της Βουλής. "Έίμαστε σε θέση να επιβάλουμε τις εκλογές και θα το κάνουμε".


*** Ολόκληρη η ομιλία του κ. Σαμαρά επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v