Στα 3-4 δισ. έχει κλείσει το κενό χρηματοδότησης

Στα 3-4 δισ. έχει κλείσει το κενό χρηματοδότησης από τις έως τώρα διαπραγματεύσεις. Ζητούνται τρόποι κάλυψης και το βάρος έχει πέσει στον ιδιωτικό τομέα. Προτείνεται κούρεμα ονομαστικής αξίας 53%. Αντιδρά το IIF.

Στα 3-4 δισ. έχει κλείσει το κενό χρηματοδότησης
Αυτή την ώρα οι 17 υπουργοί οικονομικών συζητούν πού θα βρεθούν τα κονδύλια ύψους 3-4 δισεκατομμυρίων ευρώ που προκύπτουν από την διαφορά της αξιολόγησης της βιωσιμότητας του χρέους ( DSA) και των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και παρουσιαστεί από ελληνικής πλευράς. Νωρίτερα το ποσό που απαιτούνταν για να κλείσει η συμφωνία ήταν της τάξης των 6 δισ. ευρώ.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο euro2day ότι μετά την επιμονή της Ολλανδίας, της Φιλανδίας, της Γερμανίας αλλά και του ΔΝΤ, να μην υπάρξει αναθεώρηση του στόχου του 120%, αυτή τη στιγμή οι πιέσεις εντείνονται προς την πλευρά των ιδιωτών και των κκ. Νταλάρα και Λεμιέρ ώστε να δεχθούν περισσότερες απώλειες.

Ηδη στις συζητήσεις που διεξάγονται παράλληλα, οι προτάσεις δείχνουν ότι οι απώλειες των ιδιωτών μπορεί να φθάσουν και το 75%.

Η κ. Λαγκάρντ μάλιστα δήλωσε ότι εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος του 120% του ΑΕΠ εως το 2020, το ΔΝΤ δεν μπορεί, βάσει καταστατικού να συμμετέχει στην νέα δανειοδότηση της Ελλάδας, δημιουργώντας έτσι νέο χρηματοδοτικό κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των ιδιωτών συζητά το ενδεχόμενο να αποδεχθεί μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους. Οι πιέσεις που ασκούνται είναι το κούρεμα να φτάσει στο 53% σε όρους ονομαστικής αξίας. Αντιδρά το IIF που δεν δέχεται κούρεμα άνω του 50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v