Παρέμβαση εισαγγελέα για αδιάθετα δημόσια ακίνητα

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία 21 ακίνητα του δημοσίου παραμένουν ανεκμετάλλευτα την ίδια ώρα που δαπανώνται ετησίως 5 εκατ. ευρώ σε μισθώματα ακινήτων.

Παρέμβαση εισαγγελέα για αδιάθετα δημόσια ακίνητα
Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία 21 ακίνητα του δημοσίου παραμένουν ανεκμετάλλευτα την ίδια ώρα που δαπανώνται ετησίως 5 εκατομμύρια ευρώ σε μισθώματα ακινήτων όπου στεγάζονται ανεξάρτητες διοικητικές αρχές.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Συνήγορος του Πολίτη καταβάλλει 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, το ΑΣΕΠ περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ,, ενώ περί τα 41.000 ευρώ είναι τα ενοίκια για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20.543 ευρώ για το ΕΣΡ, 14.000 ευρώ για τα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή και 11.800 ευρώ για τη στέγαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στη Λεωφόρου Συγγρού.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης ο οποίος μεταξύ άλλων θα εξετάσει εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v