Λαυρεντιάδης: Ζητά να επιστρέψει 80 εκατ. ευρώ

Το " πάγωμα" της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρεί για ακόμη μία φορά ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Λαυρεντιάδης: Ζητά να επιστρέψει 80 εκατ. ευρώ
Το "πάγωμα" της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρεί για ακόμη μία φορά ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Με νέο έγγραφο που υπέβαλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση ζητεί να μην ασκηθούν επί του παρόντος κατηγορίες σε βάρος του καθώς έχει κινήσει, όπως υποστηρίζει, διαδικασίες προκειμένου να επιστρέψει 80 εκατομμύρια ευρώ στην Νέα Proton Bank.

Συμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο ο επιχειρηματίας υποστηρίζει οτι επιθυμεί να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και ως εκ τούτου προτίθεται να καταθέσει 80 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα "για τη διασφάλιση της
λειτουργίας εξόφλησης και ρύθμισης των εταιριών που αποτελούν
αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας".

Ο κ. Λαυρεντιάδης ζητεί να σταματήσει η ποινική διαδικασία μέχρις ωσότου καταθέσει το ποσό.
Επισημαίνεται οτι την περασμένη εβδομάδα, λίγο πριν την υποβολή του πορίσματος του Γ. Δραγάτση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο επιχειρηματίας ζήτησε προθεσμία προκειμένου να επιστρέψει περί τα 75 εκατομμύρια στην τράπεζα.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας ζητούσε την αποδέσμευση των λογαριασμών του στην Ελβετία, αίτημα το οποίο απερρίφθη.

Ο κ. Δραγάτσης εν συνεχεία υπέβαλε το πόρισμά στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ο οποίος προσεχώς αναμένεται να απαγγείλει κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v