Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Η αυτοδυναμία απαραίτητη για τη χώρα

«Η αυτοδυναμία δεν είναι απαραίτητη για τη Νέα Δημοκρατία, η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για να κυβερνηθεί η χώρα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Σαμαράς: Η αυτοδυναμία απαραίτητη για τη χώρα
«Η αυτοδυναμία δεν είναι απαραίτητη για τη Νέα Δημοκρατία, η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για να κυβερνηθεί η χώρα» υπογράμμισε ο Αντ. Σαμαράς βάζοντας για μία ακόμη φορά φρένο στα σενάρια για μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ: «Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης, ότι τάχα έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ».

Οπως τόνισε ο Αντ. Σαμαράς σε ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος: "Κάποιοι ρωτάνε; Και τι θα γίνει αν δεν πάρετε αυτοδυναμία;

Τους απαντώ: Τις παραμονές ενός πολιτικού αγώνα το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι τι θα συμβεί αν δεν επιτύχουμε όλους τους στόχους μας. Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί πρέπει να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας.

Τους απαντώ ακόμα: χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος. Και κυρίως δεν μπορούν να αλλάξουν όλα όσα πρέπει να αλλάξουν στη χώρα.

Τους απαντώ επίσης: χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορώ να έχω τη διαπραγματευτική ισχύ να πηγαίνω στο εξωτερικό ισχυρός.

Τους ρωτώ τέλος: Συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ, πώς θα τα βάλω με τα «αποστήματα» που λεηλατούν το δημόσιο πλούτο και υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον σε κάθε τομέα και κάθε λεπτό;

Το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να θέλει να σώσει τον εαυτό του μέσα από μια αναγκαστική συγκυβέρνηση μαζί μας. Αλλά εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ. Δεν με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ. Θέλω να σωθεί η χώρα! Να σηκωθεί στα πόδια της. Και για να το επιτύχω, θέλω τα χέρια λυμένα".

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ακόμη: "Εμείς στην Ελλάδα δεν θα φέρουμε απλώς μια κυβερνητική αλλαγή. Ετοιμάζουμε μια Νέα Μεταπολίτευση. Κι αυτό απαιτεί αυτοδυναμία.
Το αντίθετο της αυτοδυναμίας δεν είναι η συγκυβέρνηση.

Είναι η αδυναμία! Και εμείς δεν θέλουμε την συγκυβέρνηση επειδή ισοδυναμεί με πλήρη αδυναμία".

Ο Αντ. Σαμαράς σημείωσε επίσης: "Θέλω να δημιουργήσουμε από την πρώτη μέρα ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. Το οποίο ως το τέλος της πρώτης τετραετίας θα έχει γίνει ακόμα πιο μικρό. Ξέρω ότι το ίδιο – μια μικρή και επιτελικού χαρακτήρα κυβέρνηση – θέλει ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Πώς θα τη φτιάξουμε, αν πρέπει να μοιράζουμε υπουργεία σε διάφορους κυβερνητικούς εταίρους;

Και πώς θα αποδίδει η κυβέρνηση συνολικά, αν είναι μοιρασμένη σε κομματικά φέουδα;
Κι αν κάποιος υπουργός δεν αποδίδει, πως θα τον αλλάζουμε χωρίς να ανατρέπουμε όλες τις ισορροπίες;

Ο ελληνικός λαός θέλει ο τόπος θα κυβερνηθεί. Και η νέα κυβέρνηση να ανατρέψει όλα όσα πρέπει να ανατραπούν".


* Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Αντ. Σαμαρά δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v