Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή 65 κληρικών στο ΣτΕ για μείωση αποδοχών

Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν 65 κληρικοί, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων "Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων", ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική εγκύκλιος με την οποία έγιναν περικοπές στις αποδοχές τους.

Προσφυγή 65 κληρικών στο ΣτΕ για μείωση αποδοχών
Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσαν 65 κληρικοί οι οποίοι εργάζονται παράλληλα και στο Δημόσιο, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων "Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων", ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 14.11.2011 εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την οποία έγιναν περικοπές στις αποδοχές τους.

Οι κληρικοί που κατέχουν παράλληλα και υπαλληλική θέση έως σήμερα ελάμβαναν πλήρεις αποδοχές από την υπαλληλική τους θέση, ενώ από την ιερατική θέση ελάμβαναν μόνο το βασικό μισθό και το χρονοεπίδομα με βάση την ιερατική του υπηρεσία.

Όμως σύμφωνα με το ενιαίο μισθολόγιο (Ν. 4024/2011) οι ιερείς που κατέχουν ταυτόχρονα και δεύτερη θέση στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., θα λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών της οργανικής τους θέσης και το 30% των αποδοχών της δεύτερης θέσης στην οποία απασχολούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v