ΣΕΒ: Επιχειρηματική Ημερίδα στην Κωνσταντινούπολη

Επιχειρηματική Ημερίδα διοργανώνει ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη σήμερα με στόχο την προσέλκυση Τουρκικού επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας.

ΣΕΒ: Επιχειρηματική Ημερίδα στην Κωνσταντινούπολη
Επιχειρηματική Ημερίδα διοργανώνει ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη σήμερα σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας και την DEIK (Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας) με στόχο την προσέλκυση Τουρκικού επιχειρηματικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών ανοίγματος του ΣΕΒ στους διεθνείς επιχειρηματικούς κύκλους για να αναδείξει τη δυναμική του ιδιωτικού τομέα, ως τον καθοριστικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας, αλλά και να προβάλλει τη νέα πορεία ριζικών μεταρρυθμίσεων που καλείται να ακολουθήσει η ελληνική οικονομία.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και θα μιλήσουν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο Συντονιστής Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Πάνος Πρωτοψάλτης, ο Πρόεδρος του Invest in Greece κ. Άρης Συγγρός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της McKinsey κ. Γιώργος Τσόπελας, ο εταίρος της PWC κ. Νικόλαος Πεγιώτης, o Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Παπανικολάου.

Μιλώντας στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Διεθνών Δράσεων του ΣΕΒ κ. Θανάσης Λαβίδας υπογράμμισε ότι οι σύγχρονες και οργανωμένες ελληνικές εταιρίες, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, διατηρούν υγιή διάρθρωση, αναπτύσσουν με ταχείς ρυθμούς σχέδια με εξωστρεφή προσανατολισμό, είναι ανοικτές σε προτάσεις συνεργασίας και επιδεικνύουν επενδυτική ετοιμότητα. Όπως σημείωσε, η σύγχρονη ελληνική επιχειρηματική κοινότητα αποτελεί ανάχωμα στην επέλαση της κρίσης στην Ελλάδα και το μόνο μοχλό ανάπτυξης που έχει η χώρα. Χαρακτηριστική είναι η αύξηση των εξαγωγικών επιδόσεων εν μέσω βαθειάς ύφεσης.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε επίσης ότι η δημοσιονομική προσαρμογή, η μείωση του όγκου και του παρεμβατισμού του κράτους, το άνοιγμα των αγορών και των επαγγελμάτων και η δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέες επενδύσεις και ανοίγουν το δρόμο της ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Καταλήγοντας ο κ. Λαβίδας μετέφερε την αισιοδοξία του, ότι η χώρα μας έχει να παρουσιάσει σημαντικές αναπτυξιακές και επενδυτικές προοπτικές σε παραδοσιακούς και ανερχόμενους κλάδους, όπως κατέδειξε και η μελέτη της McKinsey, που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΣΕΒ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v