Η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Βουλή

Την Ετήσια Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορά στην οικονομική διαχείριση του κράτους παρέδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Ιωάννης Καραβοκύρης στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Βουλή
Την Ετήσια Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αφορά στην οικονομική διαχείριση του κράτους και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης του προηγούμενου έτους, παρέδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Ιωάννης Καραβοκύρης στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

Πρόεδρος της Βουλής: « Πρωταρχικός στόχος όλων η διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος»

«Η ετήσια έκθεση είναι πολύτιμη γιατί η χρηστή διοίκηση και η απόλυτα διαφανής διαχείριση του δημόσιου χρήματος είναι υπέρτατο καθήκον για όλους», τόνισε ο κ. Πετσάλνικος παραλαμβάνοντας την έκθεση και πρόσθεσε:

«Στην εποχή μας αποδεικνύεται ότι θα πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος για όλους η διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Είναι ο ιδρώτας του ελληνικού λαού, ο ιδρώτας του Έλληνα φορολογουμένου και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται επιπόλαια ή με άλλους απαράδεκτους τρόπους το δημόσιο χρήμα».

Πρέπει να καταβληθούν πιο έντονες προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή και εύχομαι το Ελεγκτικό Συνέδριο να ανταποκρίνεται στην αποστολή του αυτή.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης υπογράμμισε: «Φέτος βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας παραδώσω την έκθεση ηλεκτρονικά, αφού αποφασίσαμε να εκσυγχρονιστούμε. Στην έκθεση αυτή υποβάλλουμε κάποιες παρατηρήσεις, οι οποίες αφορούν είτε σε αδικίες, είτε σε ελλείψεις, είτε σε παράνομες συναλλαγές, οι οποίες έγιναν με σκοπό να αποφευχθούν στο μέλλον η επανάληψη τους. Γιατί ο σκοπός μας είναι ο σεβασμός του δημοσίου χρήματος και η αποφυγή κάθε αδιαφανούς διαδικασίας στη διαχείριση του».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v