KLEEMANN: Αποτελέσματα 2011

κ

Με κερδοφορία και αυξημένο κύκλο εργασιών σε ενοποιημένο επίπεδο έκλεισε το 2011 για τη βιομηχανία παραγωγής ανελκυστήρων KLEEMANN, την οποία πρόσφατα η ICAP GROUP αναγνώρισε ως μία από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις της Ελλάδας, εντάσσοντάς την στην κοινότητα «Strongest Companies in Greece».

Ειδικότερα, με βάση το ICAP score, η KLEEMANN κατατάσσεται στην ομάδα εταιρειών με το χαμηλότερο πιστωτικό κίνδυνο. Η ICAP Group αναγνωρίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως Αποδεκτή Πηγή Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την European Securities and Markets Authority–ESMA ως Οργανισμός Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 91,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 0,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Παρά τις απώλειες της Ελληνικής αγοράς, ο Όμιλος κατάφερε να πετύχει αύξηση πωλήσεων μέσω της ενίσχυσης της παρουσίας του στη διεθνή αγορά, ανεβάζοντας σημαντικά το ποσοστό συμμετοχής του εξωτερικού στο συνολικό τζίρο στο 68,0% από 55,3% που ήταν το 2010.

Επίσης, η εταιρεία πέτυχε την περαιτέρω αύξηση της γεωγραφικής διασποράς του πελατολογίου της και συγκεκριμένα δραστηριοποιήθηκε σε 75 χώρες έναντι 63 το 2010 και 57 το 2009 (αύξηση από το 2009 31,6%). Παράλληλα, αύξησε και τον αριθμό των πελατών της κατά 42% σε σχέση με το 2010, κατά το οποίο η αντίστοιχη αύξηση σε σχέση με το 2009 ήταν 37%. Περίπου το 17% της αξίας των εξαγωγών του 2011 προήλθε από νέο πελατολόγιο.

Το μικτό περιθώριο κέρδους του Ομίλου το 2011 διαμορφώθηκε σε 30,6%, μειωμένο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο που ήταν 33,8%. Η εν λόγω μείωση οφείλεται στην άνοδο των τιμών των πρώτων υλών, καθώς και στην εντατικοποίηση των προσπαθειών διείσδυσης σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές. Αντίστοιχα επηρεασμένο είναι και το καθαρό περιθώριο κέρδους, ενώ επιβαρύνεται και από υψηλές προβλέψεις επισφάλειας ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, επιβαρύνεται και από έκτακτα διοικητικά έξοδα -λόγω ανάπτυξης, εκπαίδευσης και υποστήριξης των νέων θυγατρικών σε Κίνα και Αγγλία.

Κατά συνέπεια, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων κατά την εξεταζόμενη περίοδο διαμορφώθηκαν σε 2,4 εκατ. ευρώ, από 5,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 58,6% σε σύγκριση με το 2010. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 6,1 εκατ. ευρώ, έναντι 8,9 εκατ. ευρώ το 2010, εμφανίζοντας μείωση 32,4%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν 0,1 εκατ. ευρώ, από 2,3 εκατ. ευρώ το 2010.

Για τη χρήση 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν προτίθεται να προτείνει τη διανομή μερίσματος.

Σε ό,τι αφορά το 2012, η διείσδυση σε νέες αγορές θα συνεχίσει να είναι βασικός στόχος του Ομίλου, προκειμένου να εξισορροπήσει τις απώλειες της εγχώριας αγοράς, όπως έγινε επιτυχώς και το 2011.

«Η απάντηση της KLEEMANN στην κρίση είναι η εξωστρέφεια και η γεωγραφική διασπορά του πελατολογίου της. Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής, στοχεύουμε στην ενίσχυση της παρουσίας μας στις χώρες που έχουμε ήδη δραστηριότητα, στην ανάπτυξη νέων βάσεων μέσω της ίδρυσης θυγατρικών εταιρειών, καθώς και στο άνοιγμα νέων αγορών σε όλο τον κόσμο», επισημαίνει η διοίκηση της KLEEMANN.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v