Στην Αθήνα στις 3/4 ο επίτροπος G. Oettinger

Ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, κ. Gunther Oettinger, θα είναι στην Αθήνα στις 3 Απριλίου, όπου θα συζητήσει τις προοπτικές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των υποδομών στην Ελλάδα, ιδίως δε το πρόγραμμα HELIOS.

Στην Αθήνα στις 3/4 ο επίτροπος G. Oettinger
Ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, κ. Gunther Oettinger, θα είναι στην Αθήνα στις 3 Απριλίου, όπου θα συζητήσει τις προοπτικές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των υποδομών στην Ελλάδα, ιδίως δε το πρόγραμμα HELIOS .

Η υψηλού επιπέδου αυτή Hμερίδα αποσκοπεί στη διερεύνηση της αποδοτικότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και των δυνατοτήτων συμβολής έργων με αυτό το αντικείμενο στην ανάπτυξη και την απασχόληση στη Νότιοανατολική Ευρώπη.

Το HELIOS μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να βελτιωθεί περαιτέρω η αποδοτικότητά τους στην Ευρώπη. Θα μπορούσε όμως και να συμβάλει ώστε η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές να αποτελέσει βασικό τομέα για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, διευκολύνοντας παράλληλα τις εισαγωγές ηλιακής ενέργειας από τις βόρειες χώρες.

Μέσω του HELIOS η Ελλάδα σχεδιάζει να δημιουργήσει 10 GW φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα εξάγεται σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Το έργο σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. Η μέση ετήσια ηλιακή ακτινοβολία στην Ελλάδα είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη (1800 kWh/m2)• είναι περίπου 50% υψηλότερη σε σχέση με τη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v