Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση στο PSI για τα ομόλογα σε ξένο δίκαιο

Οριστικό "όχι" για τη συμμετοχή τους στο PSI είπαν ομολογιούχοι 11 σειρών ομολόγων, ύψους 3,8 δισ. Υπό εξέταση η συμμετοχή ομολογιούχων σε 9 εκδόσεις, σύμφωνα με τον OΔΔΗΧ. Παράταση έως τις 18 Απριλίου.

Παράταση στο PSI για τα ομόλογα σε ξένο δίκαιο
Σε 18 σειρές ελληνικών ομολόγων, που διέπονται από ξένο δίκαιο και για τις οποίες έγιναν τις προηγούμενες ημέρες συνελεύσεις των ομολογιούχων, απορρίφθηκε η συμμετοχή στο PSI ή δόθηκε αναβολή για την απόφαση, όπως ανακοίνωσε ο OΔΔΗΧ.

Συγκεκριμένα, για 11 σειρές ομολόγων το αίτημα απορρίφθηκε (αντιπροσωπεύουν ποσό 3,8 δισ. ευρώ) και για 7 , συνολικού ύψους 2,6 δισ. ευρώ, υπήρξε αναβολή. Σε δύο περιπτώσεις -μία έκδοση σε ευρώ και μία σε ελβετικό φράγκο, αθροιστικού ύψους 2,31 δισ. ευρώ- το θέμα παραμένει υπό διερεύνηση, καθώς δεν υπήρξε απαρτία, ενώ για 16 σειρές δόθηκε η έγκριση από τη συνέλευση (αντιπροσωπεύουν ποσά 11,5 δισ. ευρώ).

Σε όσες περιπτώσεις υπήρξε αναβολή της συνέλευσης δόθηκε παράταση έως τις 18 Απριλίου.


Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πλευρά έχει καταστήσει σαφές πως το πρόγραμμα διάσωσης δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για πληρωμές για τους κατόχους των τίτλων που δεν θα αποδεχθούν τη συμμετοχή στο PSI. Παράλληλα, την Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Juncker, δήλωσε ότι η μη έγκαιρη αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων που διέπονται από ξένο δίκαιο, τα οποία δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, δεν συνιστά χρεοκοπία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "ενημερωθήκαμε πως η αποτυχία της έγκαιρης πληρωμής των ομολόγων που διέπονται από ξένο δίκαιο και δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής δεν συνιστά γεγονός χρεοκοπίας (default)".

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει μεταδώσει το Reuters, η Ελλάδα μπορεί να παρατείνει την προθεσμία έως και τις 15 Μαΐου, οπότε και υπάρχει λήξη ομολόγου. "Η πραγματική προθεσμία είναι στις 15 Μαΐου, αυτή είναι η ημέρα της κρίσης", δήλωσε προ ημερών πηγή του πρακτορείου, λέγοντας ότι τότε λήγει τίτλος 450 εκατ. ευρώ.


*** Η λίστα που δημοσιοποίησε ο ΟΔΔΗΧ για τα αποτελέσματα του PSI επισυνάπτεται στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v