Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή ΣΕΔ προς Λ. Παπαδήμο

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο απέστειλε ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου προκειμένου να εκφράσει την αγωνία των μελών του για την τύχη των επενδύσεων τους.

Επιστολή ΣΕΔ προς Λ. Παπαδήμο
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο απέστειλε ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου προκειμένου να εκφράσει την αγωνία των μελών του για την τύχη των επενδύσεων τους.

Αναλυτικά η επιστολή του ΣΕΔ:

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κύριο Λουκά Παπαδήμο


Θέμα: Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών και ιδιώτες επενδυτές

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

O Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου εκπροσωπεί φυσικά πρόσωπα, ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι έχουν εναποθέσει τις αποταμιεύσεις τους κατά κύριο λόγο στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και σε τραπεζικές μετοχές.

Με την επιστολή μας αυτή απευθυνόμαστε σε εσάς εκφράζοντας την αγωνία για την τύχη των επενδύσεων τους και την ελπίδα ότι ή Ελληνική Πολιτεία δεν θα επιδεινώσει την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία έχουν ήδη περιέλθει εξ αιτίας της κατάστασης της Ελληνικής Οικονομίας.

Οι περισσότεροι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές και κυρίως όσοι από αυτούς είχαν τοποθετήσει τις οικονομίες τους στο χρηματιστήριο με μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα, έχουν απολέσει ήδη ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας τους και των εισοδημάτων τους, πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη κοινωνική και επαγγελματική τάξη στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να μη διευρυνθούν περαιτέρω με πράξεις ή παραλείψεις, οι απώλειες που έχουν υποστεί όλοι αυτοί, που ως κοινό χαρακτηριστικό έχουν ότι δεν έσπευσαν να ασφαλίσουν τα χρήματα τους εξάγοντας τα από τη χώρα.

Επομένως ζητάμε να ληφθούν υπόψιν, στο πρόγραμμα ανακεφαλαίωσης των Ελληνικών Τραπεζών, τα φυσικά πρόσωπα που αποτελούν τους μετόχους μειοψηφίας, ώστε να δοθεί και σε αυτούς κάθε προνόμιο, εξασφάλιση, ή δικαίωμα μελλοντικής επαναγοράς που θα δοθεί στους μεγαλομετόχους των Τραπεζών, ή σε οποιονδήποτε άλλον.

Είμαστε έτοιμοι, εάν μας ζητηθεί, να καταθέσουμε προτάσεις, με σκοπό να βρεθούν λύσεις σε τυχόν προβλήματα τεχνικής φύσεως ώστε να υλοποιηθούν αυτά που ζητάμε.

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, σαν εκπρόσωπος ιδιωτών επενδυτών και μετόχων της Κεφαλαιαγοράς, θα προασπίσει αποφασιστικά και με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας, από περαιτέρω υποβάθμιση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας

Μπάμπης Εγγλέζος                 Γιάννης Σαρρής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v