Επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΑΤΕ ο κ.Γεώργιος Βλάχος

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΑΤΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών) ο κ.Γεώργιος Βλάχος. Μαζικότητα και αντιπροσωπευτικότητα όλων των Περιφερειών της Xώρας στις εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα.

Επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΑΤΕ ο κ.Γεώργιος Βλάχος
Επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΑΤΕ ο κ.Γεώργιος Βλάχος. Μαζικότητα και αντιπροσωπευτικότητα όλων των Περιφερειών της Xώρας στις εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του ΣΑΤΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών)  που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

* Πρόεδρος επανεξελέγη ο Γεώργιος Βλάχος (AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ, 5ης τάξης ΜΕΕΠ). 
* Αντιπρόεδροι οι Εμμανουήλ Βράϊλας (ΤΕΡΝΑ ΑΕ, 7ης τάξης) και Ζαχαρίας Αθουσάκης (ΜΑΖΑ ΑΤΕ, 3ης τάξης). 
* Γενικός Γραμματέας ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΕ, 6ης τάξης). 
* Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας ο Δημήτρης Τσουρέκας (ΕΒΟΞ ΑΤΤΕΕ, 4ης τάξης). 
*  Ταμίας ο Δημήτρης Σακέλλιος (ΕΡΓΟΤΕΜ ΑΤΕΒΕ, 5ης τάξης).
Μέλη του νέου 13μελούς Δ.Σ. είναι οι: 
* Ηλίας Σαμψάνης (ΤΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ, 5ης τάξης), 
* Αθανάσιος Πιατίδης (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΤΕΒΕ, 4ης τάξης),
*Λουκάς Σταματίου (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΙΛΙΣΣΟΣ ΑΤΕ, 4η τάξη), 
* Χρήστος Καλογερόπουλος (ΕΚΤΩΡ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ, 3ης τάξης), 
* Ευστάθιος Κοκκίνης (ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΑΤΕΞΕΒΕ, 3ης τάξης), 
* Γαβριήλ Βαγδατλής (ΟΚΤΑΝΑ ΑΕ, 2ης τάξης) και 
* Ανδρέας Ψάρρας (ΒΟΡΡΑΣ ΑΤΕ, 2ης τάξης).

Οι εκλογές διεξήχθησαν στις 29/3/2012 στην Αθήνα και τα τέσσερα περιφερειακά τμήματα του ΣΑΤΕ (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης) με συμμετοχή που έφτασε το 86,4% σε ό,τι αφορά τις εταιρείες - μέλη των τάξεων από 3η έως και 7η και το 42,3% για τις εταιρείες μέλη των τάξεων Α1 έως και 2η. Συμμετείχαν συνολικά 488 εταιρείες, έναντι 460 προ 3ετίας, εκ των οποίων οι 284 επέλεξαν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στην Αθήνα και οι υπόλοιπες 204 στην Περιφέρεια, αποδεικνύοντας από τη μια την συσπείρωση των εργοληπτικών εταιρειών που έχει επιτευχθεί στον ΣΑΤΕ (αποτελεί την μαζικότερη και αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση των εργοληπτικών εταιρειών), από την άλλη την αντιπροσωπευτικότητα σε ό,τι αφορά το σύνολο της χώρας.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τα τελευταία περίπου 7 χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του δραματικού περιορισμού του ΠΔΕ, έβαλε «λουκέτο» περίπου το 20% των κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας.

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΣΑΤΕ Γεώργιος Βλάχος δήλωσε πως κύριο και άμεσο μέλημα του νέου Δ.Σ. είναι η καταγραφή των σημερινών και μελλοντικών αναγκών της χώρας σε έργα υποδομής και οι παρεμβάσεις προς τα κόμματα, τα αρμόδια υπουργεία, τους Περιφερειάρχες, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αλλά και τον επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, προκειμένου να κινηθούν ταχύτερα οι διαδικασίες για την επανέναρξη των δημόσιων έργων, της μόνης άμεσης ανταποδοτικότητας κινητήριας δύναμης για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Παράλληλα, ο ΣΑΤΕ θα πρωτοστατήσει στις αναγκαίες αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου με στόχο την διαφάνεια ως προς την εκτέλεση των έργων, αλλά και ως προς την προσαρμογή στα ευρωπαϊκά πρότυπα (π.χ. FIDIC) καθώς ο εργοληπτικός κόσμος γνωρίζει πως τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως χτες, αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση και να επανέλθει η χώρα σε αναπτυξιακή πορεία.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΑΤΕ αποβλέπει στη συνεργασία των άλλων εργοληπτικών οργανώσεων και των υπόλοιπων φορέων του τεχνικού κόσμου (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Μελετητές, Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, κ.α.) καθώς, επίσης του ΣΕΒ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας καθώς και άλλων παραγωγικών κλάδων, αφού τα προβλήματα του κατασκευαστικού κλάδου, επιδρούν καίρια σε πολλούς παραγωγικούς τομείς με δραματικές συνέπειες, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v