Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιράν: Δεν πουλάμε πλέον πετρέλαιο στην Ελλάδα

Το Ιράν, δια στόματος του υπουργού Πετρελαίου Rotam Qasemi, ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση πετρελαίου στην Ελλάδα. Η Αθήνα έχει στραφεί σε Ρωσία, Ιράκ, Σαουδική Αραβία και Λιβύη

Ιράν: Δεν πουλάμε πλέον πετρέλαιο στην Ελλάδα
Το Ιράν, δια στόματος του υπουργού  Πετρελαίου Rotam Qasemi, ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση πετρελαίου στην Ελλάδα. «Αυτή την στιγμή, το Ιράν δεν πουλά πλέον πετρέλαιο στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ.Qasemi σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Shana. Προσέθεσε ωστόσο, ότι «το Ιράν δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην πώληση των πετρελαϊκών του προϊόντων".

Την ίδια ώρα το ιρανικό πρακτορείο Press TV μετέδωσε ότι το Ιράν διέκοψε τις εξαγωγές πετρελαίου στην Ισπανία, ενώ μπορεί να διακόψει και τις προμήθειες προς τη Γερμανία και την Ιταλία.

Η Ελλάδα, όπως και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, έχει ξεκινήσει διαδικασία μείωσης των εισαγωγών μαύρου χρυσού από το Ιράν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εμπάργκο που ανακοινώθηκε από τον Ιανουάριο. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες παράλληλα – και όχι μόνο – αδυνατούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με οποιαδήποτε μονάδα σχετίζεται με την Τεχεράνη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ελληνική πλευρά έκανε σαφές πως αναζητά «εναλλακτικές πηγές ενέργειας», δηλώνοντας ότι γίνονται αγορές ποσοτήτων από την Ρωσία, το Ιράκ, την Σαουδική Αραβία και την Λιβύη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v