JPMorgan: Καταστροφή η έξοδος Ελλάδας από το ευρώ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που συνεπάγεται ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη έκρουσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co.Jamie Dimon.

JPMorgan: Καταστροφή η έξοδος Ελλάδας από το ευρώ
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που συνεπάγεται ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη έκρουσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co. Jamie Dimon.

Σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Rice, δήλωσε πως «οι εταιρίες στις ΗΠΑ βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Πολλά κεφάλαια, πολύ ρευστό!». Συμπλήρωσε πως εκτιμά ότι και «η Κίνα θα πετύχει τους στόχους της». Αφιέρωσε, όμως, μεγάλο μέρος της ομιλίας του στις εξελίξεις στην ευρωζώνη.

«Η Ευρώπη, ωστόσο, παραμένει σε κρίση», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Για να βγει η Ευρώπη από την κρίση, η Ιταλία και η Ισπανία πρέπει να εφαρμόσουν σχέδια λιτότητας και ανάπτυξης που να είναι πιστευτά από τους επενδυτές».

Ως προς την Ελλάδα, ο κ. Dimon ήταν κατηγορηματικός. Δήλωσε πως εάν η Ελλάδα χρεοκοπούσε όταν το πρόβλημα χρέους έγινε εμφανές «δεν θα υπήρχε μεγάλο ζήτημα». Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική γιατί θα πυροδοτούσε «μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ιταλία και την Ισπανία». Επίσης, θα προκαλούσε «σύγχυση στους επενδυτές και στις επιχειρήσεις, που θα προσπαθούσαν να διαλευκάνουν εάν τα συμβόλαιά τους είναι σε ευρώ ή στο εθνικό νόμισμα».

«Όταν (όχι αν) θα αναδιοργανώσουν τη συνθήκη του ευρώ, θα πρέπει να επιτρέψουν τη δυνατότητα ομαλής εξόδου», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v